Mediavahti mullo.net

25Mar/101

Paavi ja kondomit

"YK:n aidsjärjestö Unaids on tyytyväinen paavin lieventyneestä kannasta kondomin käyttöön. Paavi Benedictus XVI sanoo ensi viikolla julkaistavassa kirjassa, että kondomin käyttö voi olla joissain tapauksissa sallittua hiv-tartunnan välttämiseksi.

Unaidsin johtaja Michel Sidibe sanoo, että Vatikaani on lausunnon myötä ottanut merkittävän ja myönteisen askeleen eteenpäin."

http://www.nelonen.fi/uutiset/ulkomaat/yk-järjestö-tyytyväinen-paavin-kondomilausuntoon

Taitaa olla varsinainen tipuaskel.

"Uuden kirjan kohta, josta johtopäätös vedettiin, koski paavin pohdiskelua valinnasta välttää HIV. Hän sanoo siinä karkeasti käännettynä näin:

"Tietyillä yksilöillä voi olla perustana, kuten ehkä kondomia käyttävällä miesprostituoidulla, että se voi olla ensimmäinen askel kohti moraalistumista, ensimmäinen olettamus vastuullisuudesta, matkalla toipumaan tietoiseksi siitä ettei kaikki ole sallittua eikä voi tehdä mitä tahansa haluaa. Mutta se ei ole todellakaan tapa käsitellä HIV-infektion pahuutta. Sitä voi todella tehdä vain inhimillistämällä seksuaalisuus".

Useat katoliset kirjoittajat ovat tänään huomauttaneet, ettei paavi tässä hyväksy kondomeja."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=42859:media-koemmaehti-naein-paavi-todella-sanoi-kondomeista&catid=4:ulkomaat&Itemid=6

On se hyvä, että Paavilta sentään riittää ymmärrystä syntisille mieshuorille.

"Paavin lausunto ei muuta katolisen kirkon opetusta ehkäisystä, sanoo Suomen Katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti.

Raskauden ehkäisyyn kondomia ei edelleenkään sallita."

Ehkäisyn- ja abortinvastaisten oppien levittäminen on suorastaan edesvastuutonta. Ei pelkästään yksilötasolla, vaan myös siksi, että planeettamme jatkuva väestönkasvu johtaa vääjäämättä yhä isompiin ongelmiin.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Minimalisti on apateisti ja ärsyyntyy kun naurettavia uskontoja kuten katolilaisuutta kehutaan.

    Elämme ainoastaan kerran ja seksuaalinen nautinto on yksi suurimpia syitä miksi on parempi olla elossa kuin kuollut.

    Katolilaiset homopedofiilipapit tai paavi eivät paranna tilannetta täysin vääristyneellä elämännäkemyksellään vaan aiheuttavat moralisointeineen vain harmia.

    Mitään näyttöä kuoleman jälkeisestä elämästä ei ole.. Joten on järkevämpää olettaa ei mitään kuin jotain kyseisessä tilanteessa.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia