Mediavahti mullo.net

23Mar/100

Lipposen marssi

"Poliisin mukaan ainakaan tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että Tampereen eilinen kerrostalopalo olisi sytytetty rasistisista syistä. Muun muassa kansanedustaja Päivi Lipponen (sd.) epäili mahdollisen tuhopolton motiiviksi rasismia Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelun blogissaan."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106742-tampereen-palo-han-epaili-rasismia-poliisilla-ei-nayttoa

"Nyt on raja ylitetty. Enää rasistiseen uhoiluun ei voi suhtautua vähättelevästi tai naureskellen."

http://lipponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52733-raukkamaista-toimintaa

Rasistiseen uhoiluun? Kykeneeköhän kukaan ymmärtämään, millaisella ajatuksenjuoksulla voi tehdä samalta istumalta tällaisia johtopäätöksiä. Koko kirjoituksen voisi joku välkympi kuitata jälkikäteen puhtaaksi provosoinniksi ja keskustelun herättelyksi, mutta se tuskin oli Päivillä tässä ideana. Jossain muualla esitetty raatokärpäsvertaus oli valitettavan osuva.

"Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista. "

Aivan kuin kuka tahansa perusjorma ryhtyisi moisiin laittomuuksiin pelkkää maahanmuuttovastaisuuttaan. Entä miten tämä tapaus liittyy sairaaseen väkivaltaan? Todennäköisen tuhopolton motiivia voidaan ainakin toistaiseksi heittää vielä nopalla, mutta se, että palo alkoi tyhjästä ruokapaikasta aamuyöllä, ei oikein kieli halusta tarkoituksellisesti vahingoittaa muita ihmisiä.

"Varsin hyvin muistetaan kuinka 1930-luvulla Saksassa juuri näin ulkoparlamentaarisin toimin aiheutettiin pelkoa."

Eiköhän tämä ollut tässä.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia