Mediavahti mullo.net

3Mar/100

”Kolme kokoomusedustajaa julkaisi saman tekstin omissa nimissään”

"Politiikassa on jo pitkään ollut tapana, että ministerit eivät kirjoita itse puheitaan vaan lukevat vain, mitä avustajat ovat panneet heitä varten paperille.

Sama käytäntö on nyt yleistymässä myös rivikansanedustajien keskuudessa. Kolme kokoomuksen kansanedustajaa julkaisi äskettäin kukin tahollaan Ruotsin vaaleja käsitelleet kirjoitukset, joissa oli pitkiä lähes identtisiä katkelmia."

"Turun Sanomissa ollut artikkeli ilmestyi lietolaisen Anne-Mari Virolaisen nimissä, Savon Sanomien juttu mikkeliläisen Lenita Toivakan allekirjoittamana ja Pohjalaiseen mennyt teksti kauhavalaisen Petri Salon kirjoituksena. Kansanedustajien oma panos rajoittui lähinnä muutamiin sanavalintoja ja lauserakenteita koskeneisiin ratkaisuihin."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kolme-kokoomusedustajaa-julkaisi-saman-tekstin-omissa-nimissaan

Onhan tämä varsinaista nukketeatteria ja harhaanjohtamista, yleinen tapa tai ei. En ole juuri kyseisten juttujen ulkoasuja nähnyt, mutta kyllä keskivertokansalainen olettaa tällaisia lehtikirjoituksia lukiessaan, että niiden sisältö on todellakin kirjoituksiin nimensä laittaneiden henkilöiden omaa tuotosta, eikä suoraa lainausta puolueen manifestistä. Eihän valmiin tekstin esittäminen omanaan ilman mitään lähdeviittauksia ole hyväksyttävää muissakaan yhteyksissä?

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia