Mediavahti mullo.net

28Lok/100

WikiLeaks

"Salaisten asiakirjojen paljastamiseen erikoistunut WikiLeaks julkaisi viikonloppuna sivustollaan 391 832 asiakirjaa Irakin sodasta. The Iraq War Logs kokoelma dokumentoi sodan ja miehityksen tapahtumia Vuoden 2004 alusta viime vuoden loppuun."

"WikiLeaksin paljastamat asiakirjat todistavat myös sen, että sodan hinta siviileille oli vieläkin hirveämpi kuin aiemmin uskottiin. Kuvaukset taistelukentiltä kertovat 109 032 ihmisen kuolemasta. Heistä siviilejä oli 66 081. Sodan uhreista 60 prosenttia oli siis siviilejä."

"Siviilejä kuoli sodassa 15 000 aiemmin tiedettyä enemmän.

Yhdysvallat on tähän asti väittänyt, ettei se luetteloi erikseen siviiliuhreja. Tämäkin oli siis vale."

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2371071/wikileaks-loysi-15000-siviiliuhria-lisaa

WikiLeaksin johtohahmo Julian Assange käväisi CNN:n haastattelussa, todennäköisesti aikomuksenaan puhua pääasiassa kyseisistä asiakirjoista. Haastattelija käänsi kuitenkin keskustelun WikiLeaksin sisäisiin ongelmiin ja Assangen taannoisiin raiskaussyytöksiin. Assange ei halunnut puhua henkilökohtaisista asioista, ja kun haastattelija Assangen toistuvista varoituksista huolimatta jatkoi samassa aihepiirissä tivaamista, Assange käveli ulos kesken kaiken.

http://www.youtube.com/watch?v=d_0-KUaQl7k

Aitoudellaan tuo pätkä ei omituisine lavasteineen vakuuta, mutta tapaus on mielestäni kuitenkin mainio näpäytys törkyä kalastelevalle journalismille. Äkilliseen lopputulokseen oli syynä vain ja ainoastaan toimittajan ammattitaidon puute.

"Tietovuotosivusto Wikileaks on saanut käsiinsä Suomessa pitkään kohuttaneen niin sanotun Tiitisen listan."

"Assange kertoo saaneensa kyseiseksi listaksi väitettyjä dokumentteja yhteensä kahdeksan kappaletta."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/195017.shtml

Aamulehti ilmeisesti tietää asiasta enemmän kuin muut. Olisi muuten mielenkiintoista kuulla, mitkä ovat ne perusteet, joilla voidaan varmuudella osoittaa jokin lista ihan aidoksi Tiitisen listaksi. Tekaistujen listojen kyhääjiä varmasti riittää.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia