Mediavahti mullo.net

25Lok/100

Pitkän linjan journalisti

"Yleisradion uutisten taloustoimituksen entisen päällikön Olli Ainolan huhtikuisen irtisanoutumisen syistä on uutta tietoa. Ainola oli ollut keväällä aktiivisesti yhteydessä kokoomustahoon, jotta puolue tukisi hänen puolisoaan, vaaliraha- ja loikkauskohussa vaikeuksiin joutunutta kansanedustajaa Marja Tiuraa.

YLE uutisten johto sai tietää Ainolan toimista ja ryhtyi selvittämään asiaa. Nelosen uutisten tietojen mukaan Ainola jätti yhtiön heti, kun selvitykset olivat valmistuneet."

"Ainola oli ollut puolisonsa puolesta aktiivisesti yhteydessä kokoomustahoon, jotta puolue tukisi vaikeuksiin joutunutta Tiuraa. Korkean kokoomusvaikuttajan mukaan Ainolalla olivat menneet yhteydenotoissa puolison ja toimittajan roolit sekaisin.

Nämä epäilyt tulivat Ylen tietoon ja Jääskeläinen käynnisti selvitykset. Nelosen uutisten tietojen mukaan kokoomuksesta oli selvitysten aikana esitetty Ylen suuntaan toiveita siitä, ettei Ainolalle koituisi ongelmia, kuten potkuja. Kokoomuslähteet näkivät Ainolan toiminnassa myös inhimillisiä puolia."

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/ylen-selvitys-johti-ainolan-eroon

Tässä vaiheessa onkin kiva vilkaista, miten Ainolan urakehityksestä aikaisemmin uutisoitiin.

"Vaalirahakohun keskiöön ajautuneen kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) puoliso Olli Ainola on omasta aloitteestaan vetäytynyt YLE Uutisten politiikan toimituksen päällikön tehtävästä. Päätös on seurausta viime päivien Tiuraan liittyvästä kohusta."

"- Huomautan myös, ettei Ainola ole tähän asti muutenkaan hoitanut Tiuraan tai hänen intresseihinsä liittyviä asioita, Kemppainen toteaa."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/09/olli_ainola_sivuun_yle_uutisten_politiikasta_1007505.html

Muutaman kuukauden kuluttua Olli teki taas jalosti ja selkärankaa osoittaen oman aloitteen:

"Ylen uutisten taloustoimituksen päällikkö Olli Ainola eroaa tehtävästään."

""Olli Ainola on tänään omasta aloitteestaan irtisanoutunut", Ylen uutisten vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen vahvistaa tiedon. Jääskeläinen ei halua kommentoida asiaa mitenkään tarkemmin.

Olli Ainola itse kertoo, että irtisanoutumiseen on kaksi syytä. Hän aikoo siirtyä uusiin journalistisiin tehtäviin. Mitä nämä tehtävät ovat, sitä hän ei vielä halua kertoa.

Toisekseen hän haluaa torjua hänen ja Tiuran avoliitosta mahdollisesti kumpuavat epäilyt. ”Haluan irtisanoutumisellani torjua ne mahdolliset epäilyt Ylen journalistiseen toimintaan liittyen, joita voi kummuta puolisoni julkisesta tehtävästä”, Ainola sanoo."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Marja+Tiuran+puoliso+Olli+Ainola+eroaa+Yleisradiosta/1135255907064

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia