Mediavahti mullo.net

17Lok/100

”Homoillan seuraus – totuus paljastui Päivi Räsäselle”

"Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi aiemmin tänään STT:lle ja jo eilen Ilta-Sanomille, ettei usko, että juuri hänen kommenttinsa olisivat vaikuttaneet kirkosta eroamisiin Ajankohtaisen kakkosen homoillan seurauksena.

Monessa palautteessa kirkosta eroamiselle on annettu syyksi lyhyesti ja ytimekkäästi: ”Päivi Räsänen”.

Räsänen kertoo Uudelle Suomelle nyt olevansa yllättynyt siitä, miten suurin roolin hänen kommenttinsa ovat saaneet."

"- En ollut siellä kirkon edustajana, vaan siellä oli kaksi kirkon edustajaa. Voisi kuvitella, että se ratkaisi, mitä kirkon edustajat sanoivat, Räsänen ihmettelee."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/103843-homoillan-seuraus-totuus-paljastui-paivi-rasaselle

Ei Räsästä toki yksin voi syyttää, mutta mielestäni nuo kirkon edustajatkin valitsivat sanansa paremmin. Nimenomaan Räsäseltä, raamatunopettaja Turuselta ja kirkkovaltuutettu Falkilta kuultiin puheenvuoroja, jotka varmasti nostattivat kirkonvastaisia suvaitsevaisuuden puuskia sellaisissakin ihmisissä, joilla ei aikaisemmin ollut asiassa vahvaa kantaa.

"–Televisio-ohjelma vaikuttikin tahattomalta ansalta kirkolle, sillä mukana ollut piispa Matti Repo ei harmillista kyllä saanut tätä kirkon myönteistä kantaa esille. Nyt monet saattoivat ymmärtää, että konservatiiviset näkemykset edustivat kirkon näkemyksiä.

Piispainkokouksen myönteinen peruskanta on siis yksimielinen. Sen sijaan piispojen kannat jakautuvat, kun on kyse homoparien siunaamisesta tai avioliittoon vihkimisestä."

"Suomen kirkon pappisliiton puheenjohtajalla Jukka Huttusella on yksinkertainen sanoma: Pysykää kirkon jäseninä ja äänestäkää marraskuun seurakuntavaaleissa. Kirkko ei muutu, jos ihmiset lähtevät pakoon."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/103964-vaarat-ihmiset-edustivat-kirkkoa-"tama-on-oikea-homokanta"

Kyllä kirkon johdossa ymmärretään, että ilman kirkollisverotuloja ei ole koko kirkkoinstituutiota.

"Räsänen ei osaa selittää, miksi hänen kommenteistaan on noussut niin suuri kohu. Räsäsen mukaan hän itse kertoi ohjelmassa kantojaan tavallisena kristittynä."

Niin kauan kun kirkko on naimisissa valtion kanssa, Räsänen ei voi asemassaan laukoa mitä huvittaa vain "tavallisena kristittynä".

"- Jos kirkko luopuu lähtökohdistaan ja perustastaan, jolle se on rakennettu, kirkolla ei ole tulevaisuutta, Räsänen sanoo."

Ellei kirkko halua muuttua, se täytyy oikeasti erottaa valtiosta. Avioliittolakikysymys on hyvä esimerkki siitä, että ongelmia ja ristiriitoja syntyy, kun konservatiiviset uskonnolliset arvot heitetään samaan soppaan nykymaailman lainsäädännön kanssa.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia