Mediavahti mullo.net

10Lok/100

Tupakkaa ja lakeja

"Kiristynyt tupakkalaki ei juuri muuta tupakkakontrollia pääkaupunkiseudun kouluissa. Kuun alussa voimaan tullut laki kieltää tupakkatuotteiden hallussapidon alle 18-vuotiailta.

Kiellon rikkomisesta ei kuitenkaan ole määrätty rangaistusta eivätkä opettajat voi takavarikoida alaikäisten tupakoita."

"Vaikka tupakkatuotteiden hallussapidosta ei anneta alaikäiselle rangaistusta, on sosiaali- ja terveysministeriöllä vahva usko lain tehoon. Ylitarkastaja Reetta Siukola pitää merkittävänä, että uusi laki tekee tupakan välittämisen alaikäiselle rikokseksi.

– Poliisi voi selvittää, mistä tupakka on hankittu. Voidaan saada kiinni paikkoja, joissa on lipsuttu myyntirajoista, Siukola sanoo."

http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/10/kiristynyt_tupakkalaki_ei_lopeta_koululaisten_sauhuttelua_2045684.html

Tupakoimattomana veronmaksajana suhtaudun kaikkeen tupakanvastaiseen yleisesti ottaen myönteisesti. On kuitenkin aika naiivia uskoa, että tällaisella lailla on todellisia vaikutuksia.

"Tulli on käynnistämässä useita kymmeniä rikostutkintoja sähkötupakan tilaamisesta ulkomaisista nettikaupoista. Suomalaisten tilaajien epäillään syyllistyneen lääkerikkomukseen tai lääkerikokseen.

Sähkötupakka on tavallista tupakkaa jäljittelevä laite, josta vapautuu nikotiinia imiessä. Sähkötupakan tilaaminen ulkomaisista nettikaupoista on yleistynyt tänä syksynä merkittävästi."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Sähkötupakan+tilauksista+alkamassa+kymmeniä+rikostutkintoja/1135260741783

Nikotiini tupakan seassa on siis laillista, mutta laitonta erillistuotteena. Aikamoinen logiikan riemuvoitto tämäkin. Se, että sähkötupakka poistaa sivullisille koituvat haittavaikutukset ja tekee tupakoinnista käyttäjälleenkin terveellisempää, on tietty vain mitätön sivuseikka.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia