Mediavahti mullo.net

6Lok/100

”Lottovoittajahuijaus halutaan käräjille”

"Lottovoittajahuijaus halutaan käräjille. Kalajokisten nuorten miesten tekemä Iltalehden jekutus tekaistulla lottovoittajalla ei saa Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtaja Risto Uimosen hyväksyntää. Uimonen näkee tempauksessa pahan tarkoituksen ja toivoo, että Iltalehti veisi asian oikeuden käsittelyyn.

– Tämä heidän tekonsa oli hyvin vakava. Se oli mielestäni sellainen, että siitä voi ajatella jopa oikeusjuttua. Toivon, että Iltalehdessä harkitaan johtaako tämä oikeudellisiin toimenpiteisiin. Se on kuitenkin lehden oma asia."

http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=211360

Kuinkahan monen muun mielestä teko oli hyvin vakava? Minun mielestäni on vallan hienoa, jos joku välillä vähän höynäyttää iltapäivälehtiä ja sillä tavoin tarjoaa pienen muistutuksen niiden journalismin tasosta.

"- Tarkoitus oli lähettää juttuvinkki keltaiselle lehdistölle ja katsoa, miten lähdekritiikki pelaa ja kuinka hyvin taustat tarkistetaan, kertoo ryhmän jäsen Kimmo Penttilä MTV:n uutisille.

- Juttuvinkit lähetettiin sekä Iltalehdelle että Ilta-Sanomille. Melko pian Iltalehdestä soitettiin ja haastattelu tehtiin puhelimessa. Kertomustani ei tarkistettu eikä kyseenalaistettu missään vaiheessa, Penttilä toteaa.

Penttilän mukaan tempaus on osa kansainvälistä, taiteen keinoin toimivaa Fluxus-liikettä.

Fluxus-liikkeen ideana on paljastaa yhteiskunnan pinnan alla kyteviä rakenteita ja paljastaa ne yleisölle."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/10/1198659

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia