Mediavahti mullo.net

4Syy/100

Venäjän mahti

"Jos taas sitten verrataan Venäjää, kun kuuntelee sieltä tulevia mielipiteitä ja katsoo Venäjän käyttäytymistä, niin ei uskoisi että Venäjän talous on vain Hollannin talouden kokoinen. Eli Venäjä ei ole taloudellinen suurvalta, ei millään mittarilla. Mutta joka tapauksessa, kun katsomme kuinka vaikkapa Venäjä käyttäytyy, se on omasta mielestään suurvalta hyvinkin monella mittarilla mitattuna, ja se on yksi realiteetti."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=36420

Näistä Jyrki Kataisen sanoista kaikki ilmeisesti sai alkunsa. Lapsellista on leikki, jos tällä jonkun mielestä liikautellaan Suomen ja Venäjän suhteita suuntaan tai toiseen.

"Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshov kiittelee Suomen valtiovarainministeriä Jyrki Kataista (kok.) Venäjästä aidosti kiinnostuneeksi poliitikoksi, joka pyrkii henkilökohtaisesti ymmärtämään, mitä nyky-Venäjällä tapahtuu. Kosatshov kommentoi blogikirjoituksessaan äskettäistä keskustelua kokoomuksen Venäjä-lausunnoista.

Kosatshovin mukaan ensimmäistä kertaa hän kuuli kokoomuksen taannoisista Venäjä-arvioista suomalaisilta journalisteilta, jotka hänen mukaansa edustavat kilpailevaa poliittista leiriä.

- Minulta kiskottiin närkästynyttä ja loukkaantunutta kommenttia tyyliin "kuinka, kuka siellä uskalsi epäillä Venäjän suuruutta?", Kosatshov kirjoittaa. Kosatshov kertoo, ettei hän suostunut närkästymään vaan halusi tietää, mikä on asian ydin."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/08/venajan_duuman_kosatshov_kehuu_kataista_1945068.html

Varsinaista journalismia tämä muurahaispesien sohiminen kepillä ainoastaan suurten otsikoiden toivossa.

"Yle lopettaa yhteistyön Moskovan-avustajansa, toimittaja Antero Eerolan kanssa.

Eerolan mukaan Yle ilmoitti yllättäen alkuviikosta, ettei elokuun loppuun ulottunutta sopimusta jatketa, vaikka kesällä näin oli puhuttu."

""Toimittaja, joka oli Kosatševiin yhteydessä, kertoi puutteellisen totuuden ja yritti provosoida häntä. Minä pidän tuollaista totuuden vääristelyä tarkoituksellisena valehteluna", Katainen sanoi.

Eerola uskoo avustajasopimuksensa päättymisen johtuvan kokoomuksen Yleen kohdistamasta painostuksesta."

"Ylen uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen kiistää ehdottomasti, että Eerolan potkut johtuisivat Katais-uutisoinnista.

"Olemme hyvin tyytyväisiä Eerolan tekemään työhön", Kemppainen sanoo.

Hänen mukaansa sopimus vain päättyi elokuun lopussa, eikä Yle halunnut jatkaa sitä.

Kemppainen myöntää, että Kataisen esikunnasta on oltu yhteydessä Yleen. "

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kataisen+haukkuman+Yle-toimittajan+avustajasuhde+päättyi/1135259826484

Toimi Eerola epäasiallisesti tai ei, Yleisradio ainakin onnistui mainiosti luomaan itsestään kuvan tottelevaisena hauvana Kokoomuksen talutusnuoran päässä.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia