Mediavahti mullo.net

18Elo/100

Syitä ja seurauksia

"Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry vaatii, että rekkakuskin syyllistäminen lopetetaan Joensuun Enossa sattuneen kuolonkolarin jälkeen. SKAL:n mukaan rekan kuljettaja on saanut kärsiä tilanteesta kohtuuttomasti, sillä hänet on syyllistetty seikoista, joilla ei välttämättä ole ratkaisevaa merkitystä. SKAL:n mielestä taka-alalle on jäänyt se, että henkilöauto ajoi rekan eteen kärkikolmion takaa.

- Otsikoita varten viranomaistiedotteita luetaan rivien välistä. Tätä kautta syntyy kuva ylipainoisen ja ylinopeutta ajaneen rekan syyllisyydestä. Kuitenkin poliisi pyrkii parhaillaan selvittämään syyllisyyttä, kertoo SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen Huomenta Suomessa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/08/1172068

Olen harvinaisen samaa mieltä. En ymmärrä, miksi tällaisissa tapauksissa pitää suorastaan väkisin löytää joku syypää, niin viranomaisten kuin mediankin toimesta. Minun käsittääkseni poliisi voisi pidättäytyä antamasta tapauksen yksityiskohtia julkisuuteen aina tutkinnan päättymiseen asti. Usein vedotaan tutkinnallisiin syihin ja ollaan hiljaa, mutta nyt tarjoillaankin kaikki suoraan otsikoihin.

"Heinolan löylykisoja tutkitaan nyt rikosnimikkeillä kuolemantuottamus, vammantuottamus ja kokoontumisrikkomus. Epäiltyjä on useita, kertoo rikoskomisario Timo Pirinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Pirinen lisäsi nimikkeisiin vammantuottamuksen tutustuttuaan Päijät-Hämeen poliisin keräämään materiaaliin. Siihen kuuluu muun muassa video ja mittaustietoja MM-löylyistä."

"Kuulustelut alkavat lähiaikoina. Pirinen pohtii yhdessä lahtelaisen kihlakunnansyyttäjän Erkki Karvisen kanssa, kuinka paljon todistajia ja asiantuntijoita esitutkinta lopulta kaipaa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/08/1172335

Samalla linjalla mennään tässäkin. Mielestäni onnettomuusvastuu jakautuu niin järjestäjälle kuin osanottajille, mutta rangaistusten langettaminen ei palvele ketään eikä sillä saavuteta mitään. Vastaavanlaisten tapahtumien järjestyssääntöjä voidaan jatkossa pohtia muutenkin.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia