Mediavahti mullo.net

8Elo/100

Saunomisen MM-kisat

"Saunomisen MM-kisojen päättyminen tragediaan päätti todennäköisesti kilpailut lopullisesti. MM-kisojen järjestäjä ei usko, että kilpailua järjestetään enää vastaisuudessa.

Löylyn MM-finaalissa Heinolassa kuoli illalla 62-vuotias venäläinen mies ja 40-vuotias suomalaismies loukkaantui. Suomalaisen tila on tällä hetkellä vakaa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/08/1167636

Oli oikeastaan odotettavissa, että ennemmin tai myöhemmin näin käy. Kilpailussa pärjätäkseen oma terveys on pakko pistää likoon. Jos kisa tehtäisiin täysin turvalliseksi, voittajaa ei saataisi ratkaistua. Toki muissakin lajeissa ja aktiviteeteissa leikitään terveydellä, ja jokainen tietää itse mihin ryhtyy, mutta saunomiskisa äärimmilleen vietynä on poikkeuksellisen järjetön laji.

"Moni Helsingin Sanomien paperilehden lukija hieraisi silmiään sunnuntaiaamuna nähdessään lehden pääuutissivulla selvästi tunnistettavan kuvan löylyn MM-kisoissa menehtyneestä miehestä. Suuressa kuvassa pahasti palanutta miestä yritetään elvyttää kohtalokkaan löylyn jäljiltä."

"Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Antero Mukka kertoo Uudelle Suomelle, että kuva julkaistiin ennen kaikkea sen maailmanlaajuisen uutisarvon vuoksi. Mies ei ollut vielä kuollut, kun kuva otettiin.

-Onhan se raju kuva, mutta tapahtuma oli äärimmäisen julkinen. Tässä käytettiin normaalia harkintaa, ja tähän ratkaisuun päädyttiin. Kyseessä oli julkinen kuolema, sanoo Mukka."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/98771-hesarin-julkaisema-raju-kuva-ihmetyttaa

En tiedä, mikä kuva paperilehdessä julkaistiin, mutta netistä löytyneet kuvat eivät olleet mitään mukavaa katsottavaa. Mässäilyarvoa kuvalla varmasti oli, haluttiin sitä tai ei. Julkaisupäätöstä voi kuitenkin arvioida siltäkin kantilta, että ilman kuvaa lukijalle tuskin olisi kunnolla selvinnyt, miten pahoja menehtyneen saunojan palovammat lopulta olivat.

"Arvelalle palovammat ovat mysteeri.

-Mahdoton sanoa, miten ne ovat syntyneet. Ei ihmisiho pala tuolla lailla saunassa, sanoo Arvela lohduttomasti."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/98758-loylykisan-jarjestaja-"ei-ihmisen-iho-pala-noin-saunassa"

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia