Mediavahti mullo.net

4Elo/100

”Öljyä hajottava kemikaali ei lisää ympäristön vaaraa”

"Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston EPA:n mukaan Meksikonlahteen valuneen öljyn hajottamiseen käytetty kemikaali ei ole sen myrkyllisempää kuin öljykään. Öljyntorjunnassa käytettyjen kemikaalin on epäilty olevan haitallisempi meriluonnolle kuin mereen päässyt öljy.

Uusi tutkimus osoittaa Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston mukaan, että käytetty Corexit 9500A ei ole myrkyllisempi tai vähemmän myrkyllinen kuin muut öljyn hajottamiseen käytetyt kemikaalit.

Yhdysvaltain hallintoa on arvosteltu siitä, että se sallii BP-yhtiön käyttää öljyn hajottamiseen kohtuuttomasti kemikaalia, jonka vaikutusta meren eliöstölle ei tunneta."

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/08/yhdysvallat_oljya_hajottava_kemikaali_ei_lisaa_ympariston_vaaraa_1875051.html

Tiedotusvälineissä öljyntorjunta on yleensä yhtä kuin öljypuomi ja rannalla suojapuvussa törkyä sankoon lapioiva luonnonsuojelija. Kuinka moni edes tiesi, että öljyä torjutaan myös kaatamalla veteen miljoonia litroja öljyä hajottavia kemikaaleja, joiden myrkyllisyyttä tutkitaan vasta jälkikäteen? Vaikka EPA väittääkin nyt, ettei Corexit-kemikaalin uudempi versio ole kovin haitallista, asiasta ollaan kaikkea muuta kuin yksimielisiä.

http://www.ted.com/talks/susan_shaw_the_oil_spill_s_toxic_trade_off.html

http://www.democracynow.org/2010/7/20/epa_whistleblower_accuses_agency_of_covering

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia