Mediavahti mullo.net

2Elo/100

Karhupaniikki

"Poliisi on lopettanut karhun etsinnät Rovaniemellä. Riistanhoitopiirin henkilöt eivät ole karhukoirien kanssa suoritetuissa etsinnöissä saaneet karhusta näkö-, haju- tai jälkihavaintoja."

"Toinen ilmoitus karhusta tuli poliisille kello 20 aikaan. Ilmoittajan kertoman mukaan hän oli havainnut karhua muistuttavan eläimen nelostien ja Pukinpolun välisellä alueella.

Poliisille tulleen tiedon mukaan Pukinpolun ja nelostien välisellä alueella on liikkunut myös sienestäjä, jolla on ollut mukanaan suurikokoinen koira, joka omistajan kertoman mukaan saattaa muistuttaa karhua."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/186264.shtml

"Poliisi ei löytänyt suurista etsinnöistä huolimatta Tampereen ja Pirkkalan rajalla Toiviossa seikkaillutta karhua. Alueella tehtiin karhuhavainto puoli seitsemältä illalla.

Tunteja kestäneisiin etsintöihin osallistui poliiseja, metsästäjiä koirineen ja lentokone.

- Paikalla oli noin parikymmentä metsästäjää ja neljä koiraa. Poliisipartioita oli mukana kolme tukena ja eristämässä aluetta, kertoo ylikonstaapeli Juha Hyttinen Pirkanmaan poliisista."

http://yle.fi/alueet/tampere/2010/08/karhujahtia_ei_jatketa_tampereella_1872823.html

En sano, ettei ihmisiä saisi karhuista varoittaa, mutta miten perusteltua on lähettää karhuhavainnoista hätätiedotteita? Tiedetään, että karhu mieluusti välttelee ihmiskontaktia. Niin on käynyt kaikissa tämän kesän tapauksissa, näköhavainnot ovat olleet todella niukassa.

"Moni ihmettelee sitä, miksi karhua täytyy jahdata. Asuinalueella liikkuva karhu on kuitenkin Juha Hyttisen mukaan aina uhka.

- Se on villieläin ja asuinalueen lähellä sen käytös voi olla arvaamatonta. Ensisijaisesti poliisi pyrkii karkottamaan karhun asutuksen lähettyviltä. Vasta viimeisenä keinona, jos karkotus ei onnistu, voi olla, että karhu joudutaan lopettamaan."

Tilastot eivät varsinaisesti pursuile karhujen aiheuttamia ihmisvahinkoja. Hirvikolareissa sen sijaan taitaa kuolla tai loukkaantua vuosittain satoja ihmisiä. Hirvihavainnoista ei kuitenkaan lähetetä hätätiedotteita. Jostain syystä juuri karhu-uhkaan suhtaudutaan ylimääräisellä vakavuudella.

"Poliisi tiedotti pysymään sisätiloissa karhun vaarallisuuden takia ja koska se voi haitata jäljestämistä.

Alueelle virtasi kuitenkin heti alkuillasta uteliaita, kuten tänä kesänä aiemmin, kun Tampereella nähtiin karhu. Poliisi kehotti puoli kymmeneltä ihmisiä poistumaan alueelta."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/186192.shtml

Ylenpalttinen tiedottaminen tietenkin toimii suorastaan kutsuhuutona alueen valokuvaajille ja muille uteliaille. Bongarit kuitenkin kerääntyvät yleensä yhteen jonnekin viranomaisten lähettyville, joten niillä paikoilla tuskin on toivoakaan nähdä vilausta nallesta.

Näiden toistuvien karhujuttujen seurauksena saattavat väärätkin havainnot lisääntyä, kun pelokkaimmat alkavat nähdä koiratkin otsoina.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia