Mediavahti mullo.net

7Hei/100

Porvoon ampujasta

"Porvoon surmista epäilty on tuomittu aiemmin elinkautiseen vankeuteen murhasta, kahdesta tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, uhkauksista, törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta. Hän vapautui vankilasta joulukuun alussa."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Porvoon+epäilty+sai+elinkautisen+vaimonsa+murhasta+1996/1135258407405

Miten monta tuomiota täytyy kertyä, ennen kuin käy selväksi, että yksilö on täysin yhteiskuntakelvoton ja vaaraksi muille? Montako kertaa pitää antaa uusi mahdollisuus?

"- Vakavista väkivaltarikoksista aiemmin tuomittujen todennäköisyys syyllistyä uudelleen väkivaltaan kohta vapautumisen jälkeen on suhteellisen suuri, sanoo tutkimusprofessori, psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma."

"- Se on tyypillistä meidän järjestelmällemme ja useimmille vankeusjärjestelmille, että katsotaan tuomio suoritetuksi ja sen jälkeen mitään kontrollia näihin ihmisiin ei kohdisteta enää, Lauerma sanoo."

"- Jos emme halua pitää kymmeniätuhansia ihmisiä vangittuina koko elämäänsä, heitä joudutaan sitten jostain päästä myös vapauttamaan. Siihen sisältyy tämä riski, Lauerma sanoo."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/07/elinkautisvangit_vapauteen_ilman_vaarallisuusarviointia_1812243.html

Ehkä pitäisi miettiä muita vaihtoehtoja. Tuosta alimmasta pohjasakasta koituvat kustannukset, riskit ja seuraukset eivät ole missään määrin hyväksyttäviä.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia