Mediavahti mullo.net

22Kes/100

Filantropiaa

"Microsoftin perustaja Bill Gates ja sijoittaja Warren Buffet ovat käynnistäneet kampanjan, jossa houkutellaan miljardöörejä lahjoittamaan puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen. Heti kättelyssä kampanjaan lähti mukaan neljä huippurikasta yritysjohtajaa."

"Kampanjaan osallistuminen edellyttää, että lahjoittaja on valmis luovuttamaan vähintään 50 prosenttia koko omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen joko elinaikanaan tai kuolemansa jälkeen. Mukaanlähtemisestä tulee ilmoittaa julkisella kirjeellä, jossa lahjoittaja kertoo perustelun päätökselleen.

Projekti ei siis kerää lainkaan rahaa vaan ainoastaan pyytää miljardöörejä tekemään moraalisen sitoumuksen rahojensa välittämisestä hyvään tarkoitukseen."

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/06/joukko_miljardooreja_antaa_puolet_omaisuudestaan_hyvantekevaisyyteen_1767235.html

Kun tarpeeksi suuria rahasummia ohjataan oikeaan tarkoitukseen, on hyvät edellytykset luoda jotain hienoa. Hyväntekeväisyysresurssit tulisi suunnata kehitykseen ja tuottamiseen, ei niinkään ylläpitävään ja tekohengittävään avustustoimintaan. Jos siis satut olemaan miljardööri, tässä linkki:

http://givingpledge.org/

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia