Mediavahti mullo.net

16Kes/101

”Työpaikan futisveto voi rikkoa lakia”

"Jalkapallon MM-kisat ovat innostaneet suomalaiset tekemään omia kisaveikkauksiaan työpaikoilla. Poliisihallinnosta muistutetaan, että tällainen vedonlyönti on usein laitonta.

"Jos työntekijän täytyy maksaa osallistumisesta ja onnekkaalle voittajalle luvataan rahanarvoinen etu, lähestytään arpajaisrikosta", sanoo arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho.

Laihon mukaan toiminta muuttuu sitä rangaistavammaksi, mitä laajemmaksi vedonlyönnin pyörittäminen kasvaa.

"Jos työpaikalla vaikka lähetetään yleinen sähköposti, jossa kehotetaan osallistumaan peliin ja kerrotaan pelin säännöt, kyseessä on selvemmin kielletty toiminta. Silloin joku selkeästi toimeenpanee arpajaiset.""

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Työpaikan+futisveto+voi+rikkoa+lakia/1135257583781

Uutiset ovat nähtävästi taas vähissä, sen verran tärkeiden juttujen äärellä ollaan. Toinen toimittaja on ymmärtänyt ottaa hieman järkevämmän lähestymistavan asiaan. Hauskaa on, että kummassakin on kuitenkin kommentoimassa sama arpajaishallintopäällikkö.

"–Ei poliisi tätä valvo, eikä tarvitsekaan. Tämmöinen toiminta ei yhteiskunnan perusteita järkytä, sanoo Jouni Laiho, poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö."

"–Eli jos työporukka keskenään kahvihuoneessa päättää sattumalta lyödä vetoa MM-kisojen voittajasta, ei sitä voi pitää rikoksena, koska teolla ei ole selkeää toimeenpanijaa. Jos taas vedonlyönti on jatkuvaa ja yhden priimusmoottorin käsissä, olisi kyseessä rikos.

–Mutta ei näissä asioissa liian ryppyotsainen kannata olla, Laiho huomauttaa."

http://www.helsinginuutiset.fi/Uutiset/Paivan-Puheenaihe/Tyopaikkojen-MM-vedonlyonti-laitonta-Poliisi-vastaa

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Ehkäpä hallintoväelläkin on kisavedot vetämässä?


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia