Mediavahti mullo.net

5Kes/100

Lisää tutkimusuutisointia

"Maitokaakao auttaa lihaksia toipumaan ja kasvamaan paremmin kuin varta vasten suunnitellut hiilihydraattipitoiset urheilujuomat, todisteltiin American College of Sports Medicine -yliopistossa pidetyssä konferenssissa tällä viikolla."

"Tutkijoiden mukaan maitokaakaon yhdistelmä hiilihydraatteja ja korkealaatuisia proteiineja on ihanteellinen ajatellen kehon toipumista harjoituksesta. Hiilihydraatit auttavat ruokkimaan väsynyttä lihasta ja proteiini toimii uuden lihaksen rakennusaineena.

Maito sisältää myös tärkeitä elektrolyyttejä kuten natriumia, kalsiumia ja magnesiumia sekä tietenkin nestettä, joita ihminen menettää hikoillessaan. Lisäetuna tulee joukko luonnollisia ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja, joita ei löydy mistään kaupallisesta urheilujuomasta."

http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/article426302.ece?s=r&wtm=-04062010

Vaikka tämä onkin mielenkiintoinen ja jopa hyödyllinen uutinen, olisi mielestäni pitänyt hieman tarkemmin kertoa, millaista maitokaakaota tutkimuksessa käytettiin. Jos kaakaon olennaisin funktio juomassa on hiilihydraattitarpeen täyttäminen, miten paljon kaakaojauhetta käytettiin suhteessa maidon määrään? Entä käytettiinkö "oikeaa" kaakaojauhetta, vai jotain tavanomaista lapsille markkinoitua ällömakeaa sokeripommia, jossa on viisinkertaisesti hiilihydraatteja. Rasvattomuus toki viittaa nimenomaan jälkimmäiseen.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia