Mediavahti mullo.net

17Tou/100

”Vanhanen: Pankkeja ei pidä syyttää”

"- Valtio, joka elää vuosikaudet yli varojensa, on itse johtanut itsensä pulaan. Syy ei ole niiden pankkien tai eläkerahastojen, jotka ovat vuosia sitten silloisella korolla lainanneet tällaiselle maalle rahaa, sanoi pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tänään eduskunnan kyselytunnilla antaessaan pääministerin ilmoitusta eurooppalaisesta vakauspaketista."

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2010/05/12/vanhanen-pankkeja-ei-pida-syyttaa/20106843/12

Otsikko antaa ymmärtää jotain sellaista, mitä ei ole edes sanottu. Entä ne pankit, jotka lainasivat halpaa rahaa Kreikalle hulppeilla koroilla vielä vähän aikaa sitten? Eikö niitäkään pidä syyttää?

"- Äänestämällä [lainapakettia] vastaan he ratsastavat sillä, että osa kansalaisista ei haluaisi tätä lainapakettia hyväksyä, Vanhanen arveli.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen puolestaan leimasti sosiaalidemokraatit Lipposen opit hylänneiksi populisteiksi.

- Tämä on heiltä historiallinen ratkaisu: he asemoivat itsensä Timo Soinin ja Paavo Arhinmäen kanssa poliittiseen populismiin vastuunkantamisen sijaan."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/05/hallitus_raivostui_sdplle_1674515.html

Tässä on nyt tipahdettu molemmin puolin lastentarhanaljailun tasolle. Tasan yhtä helppoa, kuin kansan suosikkimielipiteillä ratsastaminen, on myös kaikkien eriävien mielipiteiden leimaaminen suoraan populismiksi. Mitä ihmeen vastuunkantoa olisi ollut auliisti määräävän mielipiteen kannalle myöntymisessä, ikään kuin se olisi tässä tapauksessa ollut jotenkin ilmiselvästi ainoa oikea vaihtoehto? Tavallinenkin kansa ymmärtää, miltä tahoilta se vastuu jäi nyt vaatimatta.

"Vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi kritisoi blogissaan kovin sanoin SDP:tä. Kasvin mielestä demarit ovat lähteneet perussuomalaisten populistiselle linjalle."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/92659-rajut-haukut-sdp-"tekee-kreikat"

Miksi Kasvinkin piti työntää päänsä samaan tuhkapilveen.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia