Mediavahti mullo.net

11Tou/100

Huijausta

"Suuri huijaus: Kallis pullovesi onkin kraanavettä"

"Monet paljon myydyt pullotetut vedet ovat itse asiassa uudelleen puhdistettua kraanavettä, johon on mahdollisesti lisätty joitain mineraaleja."

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/92082-suuri-huijaus-kallis-pullovesi-onkin-kraanavetta

Näin tuoreista paljastuksista kelpaakin kirjoittaa isolla otsikolla.

"Asiantuntijat muistuttavat, että kraanavesi on yleensä huomattavasti pullovettä tarkemmin tutkittua ja sen laatu paremmin säänneltyä."

Kraanaveden laatu on silti kiinni maantieteellisestä sijainnista, ja vaikka vesi olisikin jossain terveydellisesti juomakelpoista, puhdistusprosessi kemikaaleineen on voinut tehdä mausta karmean. Surkeinkaan pullovesi on tuskin sen epäterveellisempää, kuin jotkin muut pullotetut nestetuotteet.

"Näin meitä huijataan: Ainakin kahden valmistajan jauhelihapihvi on tehty kanannahasta"

"Elintarviketeollisuus syöttää kuluttajille kanannahkaa jauhelihapihveinä."

"Pakkausmerkinnöistä ei saa syntyä harhaanjohtavaa kuvaa tuotteen sisällöstä. Mikäli tuotteen ensin mainittu valmistusaine on broilerinliha tai -nahka, edellyttää Suomen Kuluttajaliitto, että tuotetta on myös kutsuttava broilerinnahkapihveiksi tai -pyöryköiksi."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/178303.shtml

Tämä tuotteiden nimeämissääntely on karannut jo pahasti käsistä. Jos kiinnostaa, jokainen voi itse katsoa ainesosaluettelosta, mitä on suuhunsa pistämässä. Siltikin on hieman huvittavaa, miten jotkut nyrpistävät nenäänsä löydettyään valmistusaineista "jätteitä". Tuote, joka maistuu hyvältä, sulaa mahassa ja sisältää sopivia ravintoaineita, on mielestäni täysin kelvollista ruokaa. Se, ovatko pakkauksissa ilmoitetut ravintoainejakaumat oikeita, on sitten eri juttu.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia