Mediavahti mullo.net

8Tou/100

”Uusi käytäntö uutisiin Suomessa”

"Kun netissä julkaistaan toisen viestimen työtä sisältävä juttu, pitää siihen liittää linkki alkuperäiseen lähteeseen tai kyseisen julkaisun etusivulle. Näin linjasi Julkisen sanan neuvosto (JSN) torstaina.

Linkitys on JSN:n mielestä reilua myös haastateltavien kannalta, koska alkuperäiset kommentit ovat silloin lukijoiden tarkastettavissa."

"Periaatelausuman taustalla on muun muassa kiristynyt uutiskilpailu verkossa. Viestimet ovat julkaisseet muilta lainattuja uutisia kertomatta heti otsikossa, että kyseessä on kilpailijan työn hedelmä, joka löytyy sen verkkosivuilta.

JSN:n mukaan lähde on tuotava sitä näkyvämmin esiin, mitä enemmän juttu perustuu toisen työlle.

Jos juttu perustuu kokonaan toisen hankkimiin tietoihin tai niillä on siinä hallitseva rooli, lähde on mainittava otsikossa tai heti jutun alussa. Netissä lainaamisesta on kerrottava jo otsikossa. Televisiossa tai radiossa lähteeseen on viitattava juonnoissa tai otsikkokoosteissa. Lööpeissä ja pääuutissivuilla lähde on mainittava aina."

http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/91792-uusi-kaytanto-uutisiin-suomessa

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia