Mediavahti mullo.net

3Tou/100

Öljyvuoto

"Meksikonlahden öljyvuoto saattaa pahimmillaan kasvaa jopa 100 000 tynnyriin vuorokaudessa, varoittaa Yhdysvaltojen sisäministeri Ken Salazar. Alussa vuodon suuruudeksi arvioitiin tuhat tynnyriä vuorokaudessa.

Yhdysvaltain historian pahimmassa öljynonnettomuudessa eli tankkeri Exxon Valdezin haverissa vuonna 1989 mereen valui 260 000 tynnyriä öljyä Alaskan rannikolla."

http://www.ts.fi/online/ulkomaat/128739.html

Miksi eri lähteissä jatkuvasti arvuutellaan, paljonko öljyä vuotaa päivittäin? Eikö vähintään yhtä oleellinen kysymys ole, mikä on esiintymän arvioitu koko ja paljonko öljyä oli ehditty pumpata ennen onnettomuutta. Vastaukset löytyvät kyllä lautan omistavalta öljy-yhtiöltä, eikä tällaisessa tilanteessa saisi olla enää mahdollista kieltäytyä luovuttamasta noita tietoja pelkkään liikesalaisuuteen vedoten. Jos vuodon tukkimis- ja keräämisoperaatiot epäonnistuvat yksi toisensa jälkeen, jossain vaiheessa tulee väistämättä vastaan myös se tilanne, ettei esiintymän hyödyntäminen ole enää jatkossa kannattavaa. Miten mahtaa öljy-yhtiön pelastusmotivaatiolle silloin käydä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Deepwater_Horizon_drilling_rig_explosion

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia