Mediavahti mullo.net

20Huh/100

”Vanjoki: Järjestelmäkamerat käyvät turhiksi”

"”Järjestelmäkameran suorituskyky käy aivan tarpeettomaksi, kun me voidaan sillä meidän pienen pienellä kännykkäkameralla ottaa aivan vastaavanlainen kuva kuin tuolla hirvittävän raskaalla ja valtavalla putkella varustetulla kameralla”, sanoi Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki seminaarissa Helsingissä.

Vanjoki perusteli väitettään nopealla tekniikan kehityksellä. ”Pystymme puristamaan hieman pikkurillin päätä pienempään tilaan 50 megapikselin sensorin, korkeatasoisen hiotun lasisen linssin ja vielä maustamaan tämän sellaisella kuvankäsittelysoftalla, joka tulee lähitulevaisuudessa mullistamaan järjestelmäkameramarkkinat”, hän sanoi."

http://www.tietokone.fi/uutiset/vanjoki_jarjestelmakamerat_kayvat_turhiksi

Saahan sitä visioita maalailla, mutta kyllä Vanjoki nyt enemmän tai vähemmän pehmoisia puhuu. Olisi nyt edes päivittänyt hieman tietojaan järjestelmäkameroista, ennen kuin lähtee laukomaan tällaista. Pokkarikin on paljon muuta kuin mahdollisimman paljon megapikseleitä, mutta järkkäri on jo täysin erilainen konsepti. Esimerkkinä voidaan ottaa vaikka nuo "raskaat ja valtavat putket", joita tarvitaan, jos halutaan kullekin polttovälille optimaalista erottelukykyä. Fysiikan lait pitävät huolen siitä, että erillisobjektiiveja tarvitaan vielä pitkään, ja myös siitä, että kännykässä ei nähdä laadukasta 8-600mm superzoomia. Tuskin nokialaisista salamakengällekään ihan lähitulevaisuudessa löytyy tilaa.

"Kuvien jakamisesta netissä ja lähietäisyydellä on tullut arkista, ja digikuvaus on tullut kaikkien ulottuville. ”Sensoriteknologia, linssiteknologia, erilaiset muistit ja prosessorit ovat saaneet tästä valtavan sykkeen mennä eteenpäin, koska markkinapotentaalia kuvantamisen kautta on syntynyt aivan uudella tavalla. Kaikilla ihmisillä on kuvaamisen kykenevä kännykkä, ja kaikki ottavat kuvia”, sanoi Vanjoki. "

Vaikka kännykkä jonain kauniina päivänä pystyisikin jossain määrin samaan, kuin järjestelmäkamera nyt, olisi tyhmää olettaa, että kameravalmistajat lepäävät vaan laakereillaan. Uudet sensori-innovaatiot löytävät takuuvarmasti tiensä myös perinteisten kameroiden puolelle. Tekniikka ei kehity ainoastaan Nokian eduksi.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia