Mediavahti mullo.net

16Huh/100

”Lentoyhtiöissä paniikki: 100 milj. €/päivä – ja isompi purkaus tulossa”

"Tuhkapilvi kurittaa kipeästi taantumasta toipumassa olevia lentoyhtiöitä. Euroopan lentoyhtiöiden järjestö (AEA) arvioi perjantaina, että lentoyhtiöiden menetykset voivat olla yli 100 miljoonaa euroa päivässä."

http://www.uusisuomi.fi/raha/90132-lentoyhtioissa-paniikki-100-milj-paiva-ja-isompi-purkaus-tulossa

Kukapa olisi osannut odottaa, että suhteellisen etäinen luonnonilmiö vaikuttaa tällä tavoin koko Eurooppaan. Lähitulevaisuudessa lienee turha haaveilla erityisen halvoista lennoista. Jos tämä oli lentoyhtiöille mahdollisimman huonoon aikaan tullut yllätys, niin sitä se oli myös taloudellisesti pohjamudissa ryömivälle Islannille.

"Islannin tulivuorenpurkaus ja siitä syntynyt tuhkapilvi saattavat olla pieni murhe siihen verrattuna, mitä voi tapahtua, jos Eyjafjallajökull-tulivuoren lähellä sijaitseva isosisko, Katla, purkautuu."

"Vuonna 1918 Katla syöksi vulkaanista tuhkaa ilmakehään neljän viikon aikana noin kuutiokilometrin eli 1000 miljoonaa kuutiometriä. Katlan päästömäärät voivat kuitenkin vaihdella suuresti: vuonna 1823 tuhkaa tuli vain kymmenesosa vuoden 1918 määrästä, 100 miljoonaa kuutiota.

Eyjafjallajökullin tämänkertaisen purkauksen tuhkamääräksi on arvioitu 24 miljoonaa kuutiometriä. Pinatubon jättipurkauksesta vuonna 1991 laskettiin lähteneen tuhkaa peräti kymmenen kuutiokilometriä, mikä aiheutti muun muassa happosateita ja ilmaston jäähtymisen noin puolella asteella pariksi vuodeksi."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/kun-katla-tulivuori-purkautuu-islannissa-on-parasta-juosta

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia