Mediavahti mullo.net

9Huh/100

Tasa-arvo

"Esimerkillisesti tasa-arvoa toteuttaneet Octel Oy ja K-Supermarket Raisio Center saivat maanantaina naistenpäivän kunniaksi tasa-arvopalkinnot, jotka myönnettiin viidettä kertaa.

K-Supermarket Raisio Center on esimerkki siitä, miten pienehkö työpaikka voi edistää tasa-arvoa. Yrityksen 49 työntekijästä naisia on 41. Raisio Centerin tasa-arvotyön painopisteitä ovat olleet muun muassa työhönottopolitiikka, tasapuolinen uralla eteneminen ja sijoittuminen organisaation eri tasoille."

http://www.ts.fi/ajassa/?ts=1,3:1007:0:0,4:7:0:1:2004-03-10,104:7:210545,1:0:0:0:0:0

Tämä oli ikivanha uutinen, mutta lähes yhtä hupaisa kuin sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön sukupuolijakauma. Jutussa ei valitettavasti kerrottu, miten Raisio Centerin tasa-arvo ilmeni käytännössä.

Tasa-arvo terminä on kokenut melkoisen inflaation. Se liitetään nykyään surutta itse itsensä perustelevana voimasanana esimerkiksi hankkeisiin, joilla pyritään luomaan jonkinlaisia kiintiöitä. Kiintiöt automaattisena tasa-arvo-oikotienä ovat yleensä kaikkea muuta kuin tasa-arvoisia. Jos ensisijaisten kriteerien mukaan pätevämpi henkilö joutuu kiintiön takia väistymään vähemmän pätevän henkilön tieltä, eikö se ole yhtä lailla syrjintää? Sukupuolten välisestä tasa-arvosta puhuttaessa pitää tietty kyetä tunnustamaan, että tietyissä tehtävissä myös sukupuoli voi vaikuttaa henkilön soveltuvuuteen. Esimerkiksi opetusalan mieskiintiöitä en pitäisi mitenkään huonona vaihtoehtona, jos pidetään huolta siitä, että kiintiöön valituilla miehillä myös on niitä ominaisuuksia, joiden ansiosta sukupuolikiintiötä voidaan pitää perusteltuna.

Nais- ja miesasialiike sinänsä ovat varmasti tarpeellisia, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Harmittavan usein näkee, miten kaikki suhteellisuuden- ja oikeudenmukaisuudentaju katoaa, ja touhu muuttuu täysin yliampuvaksi. Sellainen ääriaktivismi ei saa aikaan mitään muuta kuin yhtä voimakkaita vastareaktioita ja jopa suoranaista inhoa vastakkaista ryhmittymää kohtaan.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia