Mediavahti mullo.net

31Maa/100

”Ruoan pakkausmerkinnät yhä hepreaa”

""Parasta ennen"- ja "viimeinen käyttöpäivä" -merkintöjen ero ei ole selvinnyt kuluttajille huolimatta siitä, että siitä viestittiin näkyvästi Tuoreet kasvot -pakkausmerkintäkampanjassa viime vuoden aikana.

Jopa 66 prosenttia kuluttajista uskoo yhä, että elintarvikkeita voi syödä viimeisen käyttöpäivän jälkeen, osoittaa elintarviketurvallisuusvirasto Eviran seurantatutkimus.

Päiväysmerkinnät keskenään sekoittavien osuus oli jopa aavistuksen lisääntynyt vuoden aikana alun 64 prosentista 66 prosenttiin. Vuoden aikana kasvoi kuitenkin 84 prosentista 87 prosenttiin niiden kuluttajien osuus, jotka tietävät, että elintarvikkeita voi omiin aisteihin luottaen syödä "parasta ennen" -päivän jälkeen."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=28046:ruoan-pakkausmerkinnaet-yhae-hepreaa&catid=2:kotimaa&Itemid=4

Toki tuotteen säilytystapa vaikuttaa myös viimeisen käyttöpäivän osuvuuteen. Mitenköhän se on mahdettu ottaa huomioon kyselyn kysymysten muotoilussa? Valmistaja on myös vastuussa tuotteestaan viimeiseen käyttöpäivään asti, joten oletettavasti on kaikkien osapuolten yhteinen etu jättää siihen hieman turvamarginaalia.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia