Mediavahti mullo.net

27Maa/100

Earth Hour

"Maailman laajin ilmastotapahtuma Earth Hour pimentää valoja lauantaina. Kampanja kannustaa ihmisiä sammuttamaan valot tunniksi puoli yhdeksästä alkaen ja näin kiinnittämään huomiota ilmastonmuutoksen uhkaan."

http://www.taloussanomat.fi/ymparisto/2010/03/27/sammuta-kohta-valot/20104489/12

Vaikka tempauksella onkin kaunis ajatus, minun on vaikea nähdä sen tuottavan muuta kuin hyvää mieltä ja synninpäästöä osanottajilleen. Länsimainen hyvinvointi ja kulutuskeskeisyys kulkevat käsi kädessä, eikä niistä luovuta vapaaehtoisesti. Muilla kehittyvillä valtioilla taas on yhtenä tärkeänä tavoitteenaan saavuttaa vähintään länsimainen elintaso, ja viimeistään planeettamme kasvava väkiluku varmistaa, ettei luonnonvarojen tai energian kulutus ainakaan vähene. Asiat muuttuvat ainoastaan uuden teknologian myötä tai lopulta olosuhteiden pakosta.

"Suomesta mukana on useita suuryrityksiä, kuten Nokia, Konecranes, Wärtsilä ja UPM-Kymmene. Koska tapahtumassa kehotetaan sammuttamaan turhat sähkölaitteet ja valot, ei tempauksella ole vaikutuksia yhtiöiden toimintaan."

Toisin sanoen yrityksille on tarjolla ilmaista imagonkiillotusta vailla velvoitteita.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia