Mediavahti mullo.net

24Maa/100

Uutinen vai mainos?

"Uusi keksintö mullistaa kameroiden kuvanlaadun"

"Kalifornialaisyhtiö InVisage Technologies on kehittänyt uudenlaisen kennotekniikan etenkin pieniin kameroihin. Yhtiö lupaa kvanttiteknologiaan perustuvan kamerakennonsa olevan jopa neljä kertaa perinteisiä ccd- tai cmos-kennoa tarkempi, kertoo The Wired -nettisivusto."

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article387573.ece

Vaan kun ei lupaa. Uusi tekniikka ei liity tarkkuuden parantamiseen oikeastaan mitenkään. Lähteenä käytetty Wired-artikkelikin mainitsee vaan "kennon nelinkertaisen suorituskykylisäyksen", mitä ei voi kuvanlaadusta puhuttaessa yksiselitteisesti tulkita.

"QuantumFilmiksi nimetty kuvakenno pystyy nelinkertaisen tarkkuuden lisäksi myös parempaan dynamiikkaan eli toistamaan yhtä aikaa enemmän sekä vaaleita että tummia valoisuuseroja kuin perinteiset digikamerat, kertoo Demobeat-nettisivusto."

Demobeatkaan ei puhu tarkkuudesta vaan terävyydestä, mutta metsään mennään joka tapauksessa.

"InVisagen kehittämät kuvakennot perustuvat kvanttiteknologiaan, jota ei ole ennen käytetty kameroissa. Perinteisissä kuvakennoissa olevan piin lisäksi sensorissa on hyvin valoa läpäisevä kvanttipiste (quantum dot)."

"QuantumFilmin luvataan pystyvän tallentamaan valosta 90–95 prosenttia, kun periteiset kuvakennot pystyvät tallentamaan keskimäärin vain 25 prosenttia."

Tässä lienee asian ydin. Uuden tekniikan ansiosta voidaan siis kehittää valoherkempiä kennoja, minkä ansiosta kohina vähenee ja mahdollisesti myös dynamiikka paranee.

"Kännykkäkameroissa InVisagen kehittämiä kennoja tullaan luultavasti näkemään ensi vuoden puolivälissä."

Jo se, että tekniikka tuodaan ensin kännyköihin perinteisten kameroiden sijaan, herättää kummastusta. Tuskin kannattaa liikaa intoilla, ennen kuin ensimmäiset käytännön prototyypit on testattu.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia