Mediavahti mullo.net

23Maa/100

”Oletko yksi näistä hölmöistä?”

"MuroBBS-sivuston aktiivikäyttäjät ovat julkaisseet palvelun, jonka avulla voi tarkistaa, löytyvätkö omat käyttäjätiedot Älypää-verkkopelin vuodettujen tietojen joukosta. Lista paljastaa surullisella tavalla, että valistus helposti arvattavista salasanoista ei mene millään perille."

"Ylivoimaisesti yleisin salasana on tietysti "salasana". Tätä seuraavat luontevasti "123456" ja "älypää"."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/88141-oletko-yksi-naista-holmoista

Vaikka salasanaohjeistusten sivuuttamisesta sietääkin yleensä hieman näpäyttää, tässä tapauksessa toimittaja olisi ehkä voinut miettiä kaksi kertaa, ennen kuin leimaa ison joukon ihmisiä hölmöiksi. Kuten nyt huomattiin, pienten viihdesivustojen tietoturva voi olla ihan mitä tahansa. Jos salasanat on tallennettu ilman salausta, käyttäjän oikeaoppisesta salasanasta ei ole mitään hyötyä.

On usein paljon vaivattomampaa käyttää vähemmän tärkeillä sivustoilla yksinkertaisia kertakäyttötunnuksia, joiden paljastumisesta ei koidu haittaa. Siinä ei ole mitään hölmöä.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia