Mediavahti mullo.net

18Maa/100

”Kansanedustajista puolet mäkeen – 50% palkankorotus”

"Kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä jatkuvan häpeilyn ja muminan kansanedustajan palkkauksesta voisi lopettaa 50 prosentin tasokorotuksella ja muuttamalla palkka takuutuloksi. Takuutuloa vähennettäisiin siinä suhteessa kuin edustajalla on samanaikaisesti muita palkka- tai palkkiotuloja."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/87808-"kansanedustajista-puolet-makeen--50-palkankorotus"

Korotushäpeilylle on aihettakin. Niin kauan, kun kansanedustajaksi pääsy on paljolti kiinni ehdokkaan julkisuusarvosta, se oletus, että korkeampi palkka toisi Arkadianmäelle automaattisesti pätevämpää väkeä, on pelkkää toiveajattelua. Jos nykyisellä kansanedustajan palkalla ei elä Suomessa mukavasti, kansanedustaja ei ole hoitanut työtään tyydyttävästi.

"Tuomioja pohdiskeli eduskunnan ja politiikan ahdinkoa torstaina eduskunnan auditoriossa juhlistaessaan ensimmäistä valintaansa eduskuntaan 40 vuotta sitten. Hänen kyseli, olisiko Suomen kokoisessa maassa vähän pienempikin kansanedustuslaitos riittävä."

Tämähän ei ole mikään uusi idea, ja siinä saattaisi olla jopa järkeä. Joukkoon mahtuu tällä hetkellä varmasti monta joo joo -miestä ja -naista, joiden varsinainen panos asioihin vaikuttamisessa jää olemattomaksi. Joku voisi vaikka selvittää parien viime vaalien tuloksista, miten olisi käynyt turhien julkkisten suhteelliselle osuudelle, jos kansanedustajia olisi valittu vain 100. Vai vaikeuttaisiko edustajien määrän vähentäminen entisestään uusien kasvojen nousua vanhojen jäärien tilalle?

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia