Mediavahti mullo.net

9Maa/100

Syöpäkääryleistä

"Työpaikkojen tupakointikielto on poikinut ensimmäisen oikeudenkäynnin Suomessa. Vaasalainen Vacon Oyj irtisanoi työntekijän, koska tämä tupakoi muulloin kuin ruoka- ja kahvitauoilla."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/03/1069162

Eihän tässä ole oikeastaan kyse tupakointikiellosta, vaan paremminkin siitä, onko ylimääräisten taukojen omin luvin pitäminen riittävä peruste irtisanomiselle. Ei sillä pitäisi olla merkitystä, mihin työajasta pois oleva aika käytetään. Tupakointi ei ole sellainen perusoikeus, jonka varjolla pitäisi saada erityiskohtelua. Jos oikein kärjistetään, tupakoimatta työskentelemään kykenemätön henkilö on työnantajan näkökulmasta sairas addikti, joka tarvitsee hoitoa tullakseen työkykyiseksi.

"Tutkimuksen mukaan noin 250 000 suomalaista päättää tammikuun alussa lopettaa tupakoinnin. Tammikuun loppuun mennessä heistä noin puolet on repsahtanut. Helmikuun lopussa tupakkalakko on pettänyt jo 72 prosentilla yrittäjistä."

"Yksi syy lopettamisen vaikeuteen voikin olla, että jopa 74 prosenttia yrittää lopettaa pelkän tahdonvoiman avulla. Se on kuitenkin erittäin vaikeaa, sillä tutkimusten mukaan vain 3 prosenttia tahdonvoimalla yrittävistä onnistuu tumppaamaan tupakat lopullisesti.

Valtaosa suomalaisista, eli noin 82 prosenttia, pitää tupakointia yksilön omana valintana, ei esimerkiksi riippuvuutena. Tässä näkökulmassa suomalaisten edelle nousevat vain kolmen muun Euroopan maan kansalaiset: Irlannin, Espanjan ja Britannian.

Tutkimuksesta ilmenee, että suomalaiset ovat kaikkiaan varsin tietoisia tupakoinnin riskeistä terveydelle: noin 80 prosenttia tietää, että tupakointi voi johtaa tappaviin sairauksiin ja 64 prosenttia tietää, että se aiheuttaa psyykkistä riippuvuutta."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/03/1071385

"Tupakointi on typerää. Tuoreen tutkimuksen mukaan se myös on tyhmempien ihmisten puuhaa, uutistoimisto Reutersin uutisesta selviää. Yli 20 000 israelilaissotilaalla tehdyssä väestöpohjaisessa tutkimuksessa todettiin, että tupakoijilla on heikompi älykkyysosamäärä kuin tupakoimattomilla, ja mitä enemmän henkilö polttaa, sitä huonompia myös älykkyystulokset ovat."

http://www.tohtori.fi/?page=7743008&id=9507715

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia