Mediavahti mullo.net

2Maa/100

VR:n talvi

"Oppositiopuolue SDP vetoaa puolustusministeri Jyri Häkämieheen (kok.) varusmiesten saamiseksi helpottamaan rautateiden vaikeaa lumitilannetta.

SDP:n edustajat eduskunnan puolustusvaliokunnassa pyytävät, että Häkämies tekisi päätöksen virka-avun antamisesta. Puolustusvoimien mukaan laki ei mahdollista virka-avun antamista lumitöihin."

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/sdp-vetoaa-häkämieheen-armeijan-avun-saamiseksi-vrlle

Olisiko varusmiesten pitänyt lähteä Helsinki-Vantaankin laukkusumaa purkamaan? Maanpuolustusvelvollisuuden yhteydessä annettavalla virka-avulla ja suoranaisella orjatyöllä on vissi ero. Entä olisiko SDP kantanut riskivastuun, kun joku negatiivisella motivaatiolla ladattu tykkimies olisi hortoillut yllättäen ohi kiitäneen Pendolinon alle?

"Venäjän rautateillä käsipareja on käytössä suhteellisestikin huimasti enemmän kuin Suomessa ja Ruotsissa. Korjaustöihin kykenevä lapiomies saa Moskovassa noin 600–700 euroa kuussa. Kaikkiaan RZD:llä on Venäjällä noin 1,2 miljoonaa työntekijää. Lapiohommiin velvoitetaan pahimpana lumikautena myös yhtiön toimistotyöntekijät ja insinöörit."

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/03/31110

VR:lläkin voisi kai olla jonkinlainen pikaisesti turvallisuuskurssitettu työväkireservi talven ongelmapäivien varalle. Luulisi näillekin pätkätöille löytyvän tekijöitä.

"VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro taas on esittänyt Ylen haastattelussa, että liikennevirasto tarvitsee junaratojen kunnossapitoon tänä vuonna 200 miljoonaa euroa nykyisen reilun 100 miljoonan euron sijasta.

Perusongelma on Aron mukaan kuitenkin se, että liikennemäärät ovat liian suuret nykyisille radoille."

"Venäjän rautateiden aikataulut ovat myös löysempiä kuin Suomessa, mikä mahdollistaa tiheämmän aurauksen."

Nykyisillä liikennemäärillä ja aikatauluilla toleranssi poikkeustilanteille on todellakin liian pieni. Ainoa kestävä ratkaisu olisi todennäköisesti tuplakiskojen rakentaminen vilkkaimmin liikennöidyille pääradoille. Eikö se olisi lamankin aikana hyvä, työllistävä investointi?

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia