Mediavahti mullo.net

22Hel/100

Turkistarhaus

"– Mikäli tarkastuksissa on havaittu epäkohtia, Evira lähettää tutkintapyynnön poliisille. Sitä kautta asia voi edeltä syyttäjälle ja oikeuden käsittelyyn, yksikön johtaja Jaana Mikkola Evirasta toteaa.

Hän mainitsee vuosittain tehtävän muutoin Eviran määräyksestä otantatutkimuksia kaikille tiloille, joilla on eläimiä elinkeinonharjoittamismielessä. Turkistarhoista tarkistetaan vuosittain 5 – 10 %. Jonkin verran laiminlyöntejä on havaittu, mutta ei Mikkolan mukaan sellaisia kuin mitä nyt esitetyissä videoissa."

http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=23366

Vaikka kyseessä onkin vaikeasti valvottava asia, on mielestäni aika olematonta kontrollia, jos vain yksi tarha kymmenestä joutuu vuosittain syyniin. Miten suuria resursseja muka vaadittaisiin, jotta voitaisiin käydä läpi esimerkiksi puolet tarhoista pari kertaa vuodessa? Jos virallinen valvonta on tosiaan näin löysää, eivätkä tuottajatkaan noudata määräyksiä, on täysin oikeutettua paljastaa epäkohtia. Salakuvaaminen on ainakin parempi vaihtoehto kuin eläinten vapauttaminen tai niiden turkkien värjääminen.

"Oikeutta Eläimille -yhdistys aikoo jättää tänään poliisille rikosilmoitukset seitsemästä kohuturkistarhasta.

Yhdistyksen mukaan tarhoista viisi on saanut tarhaajien liiton sertifikaatin. Ilmoituksen kohteina olevilla tarhoilla on yhdistyksen käsityksen mukaan erityisen pahoja ongelmia.

- Olemme listanneet rikosilmoituksiin viisi eläinsuojelulain kohtaa, joita nämä kaikki tarhat rikkovat, kertoo Anne Nieminen Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tiedotteessa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/02/1060632

Miksi ihmeessä rikosilmoituksia ei tehty ennen videoiden ja kuvien tuomista julkisuuteen? Ensimmäiset otsikot nähtyään jokainen tarhaaja varmasti hankkiutui ongelmaeläimistään eroon. Vaikka tarkoituksena olikin saada mediahuomiota, mielenosoitukset ja ministerien sättimiset olisi voinut hyvin hoitaa sääntöjä rikkoneiden tarhaajien narauttamisen jälkeenkin.

On tietenkin mahdollista, että kuvat eivät olleetkaan väitetyiltä tarhoilta.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia