Mediavahti mullo.net

20Hel/102

Rastimo ja nörtit

Talviloma kului valitettavan nopeasti, ja Mediavahdinkin on palattava vähitellen takaisin ajan hermolle. Ensimmäisenä huomioni kiinnitti keskustelu elokuvaohjaaja Kaisa Rastimon blogikirjoituksesta.

"Seikkailuni bittimaassa alkoi viime keväänä, kun kirjoitin Uuteen Suomeen blogin ”Vapauden tähden –kuole huora kuole”. Kirjoituksessa pohdittiin sananvapauden ja lasten oikeuksien toteutumisen suhdetta verkossa. Provosoiva blogini herätti kiihkeän keskustelun. Tavalliset isät ja äidit kiittelivät sitä, mutta tietotekniikan ammattilaiset ja harrastajat kansankielellä sanottuna nörtit teilasivat sen."

"Minusta oli käsittämätöntä, ettei kiistatonta elokuva-alan asiantuntemustani kunnioitettu. Oli ihan turha selittää, kuinka kallis ja riskialtis elinkeino elokuva on, ja kuinka piratismi levitessään heikentää luovien alojen työllisyyttä ja sulkee leffateattereita, kun nörtit omasta mielestään tiesivät kaiken elokuvien tuottamisesta."

http://web.me.com/kaisa.rastimo/www.kaisarastimo.fi/Blogi/Merkinnät/2010/2/7_TIETOYHTEISKUNNAN_KEHITTÄMINEN_EI_OLE_NÖRTTIEN_YKSINOIKEUS.html

Minä taas en ymmärrä, miksi monille on niin ylitsepääsemättömän vaikeaa myöntää, että nämä "nörtit" tietävät oman alansa asioista aika paljon enemmän kuin satunnainen tavis, joka vuoden nettisurffailun jälkeen kuvittelee olevansa rautainen tietoyhteiskunta-ammattilainen. Kaisan elokuva-alan asiantuntemus sen sijaan on kiistaton...

"Menin vertaisverkkosivustoille, jossa Myrskyä levitetään. Sivuilla oli mainoksia, jossa korostetun vähäpukeiset naiset tarjoavat miehille seuraa. Aivan kuin prostituutio olisi siirtynyt kadulta verkkoon. Osa naisista oli thai-tyttöjä. Miten he olivat sinne päätyneet? Toivottavasti se on vain mielikuvitukseni tuotetta, että köyhät aasialaiset perheet myyvät tyttöjään kaupattavaksi verkkoon musiikin ja leffojen sekaan?

Outo kokemus oli myös yrittää ladata oma elokuvansa vertais-verkkosivustolta. Se ei nimittäin onnistunut, koska en suostunut antamaan luottokorttitietojani sivuston ylläpitäjälle."

Miten nettimainonta liittyy asiaan? Entä se, että mainoskuvien tytöt olivat juuri aasialaisia? Kaiken lisäksi Kaisa sattui osumaan jonkinlaiselle huijaussivustolle, oikeilla elokuviakin jakavilla sivustoilla kun ei juuri pornomainontaa näe.

"Tällä hetkellä operaattorit keräävät rahaa taskuihinsa välillisesti niin piratismilla, prostituutiolla ja kaikella mahdollisella laittomalla kaupalla; huumeista aseisiin ja ihmisiin. Se ei ole oikein. Palvelun tarjoajat pitää asettaa tästä vastuuseen, sillä he ovat osa rikollista toimintaa hyötyessään siitä taloudellisesti."

Valvovatko kivijalkakaupatkin vääjäämättä, mihin heidän myymiään tuotteita käytetään? Kukkahatut voisivat vaihteeksi ihan itse kertoa, miten valvotaan tai suodatetaan globaalia verkkoa, jonka joka ikisen maan joka ikisen operaattorin joka ikisessä liittymässä voi olla palvelin, jonka nettiin jakama sisältö voi vaihdella päivittäin?

Tietoyhteiskunnan kehittäminen ei ehkä ole "nörttien" yksinoikeus, mutta ainakaan Rastimon tietämys ei siihen riitä.

Kommentit (2) Paluuviitteet (0)
  1. hi!,I really like your writing so much! share we keep in touch extra about your article on AOL?
    I require an expert in this area to unravel my problem.
    May be that’s you! Having a look ahead to see you.

  2. My relatives always say that I am killing my time here at net, except I know I am getting knowledge
    daily by reading such pleasant articles.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia