Mediavahti mullo.net

4Hel/100

”Wahlroos: Suomalaiset työskentelevät liian vähän”

"Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos kannustaisi suomalaisia tekemään pidempää päivää työtulon marginaaliveroa alentamalla.

- Suomalaiset työskentelevät aika vähän. Me työskentelemme vain runsaat 1 500 tuntia vuodessa, joka on vähän enemmän kuin ruotsalaiset ja norjalaiset, mutta lähes kolmanneksen vähemmän kuin amerikkalaiset työskentelevät ja vain runsaat puolet siitä mitä Kaukoidässä, Wahlroos sanoo MTV:n erikoishaastattelussa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/arkistot/talous/2010/01/1044484

Tätä haastattelua on lainattu useissa lähteissä, mutta missään vaiheessa kukaan ei ole innostunut tutkimaan Wahlroosin väitteiden todenperäisyyttä. Tälläkin kertaa kyseenalaistuksia sai lukea vasta uutisjuttujen kommenttiosioista. En tiedä, mistä Björn on lukunsa kaivanut, mutta ainakin OECD:n tilastojen mukaan viiksinalle liioittelee rankasti.

http://stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=ANHRS

OECD:n mukaan esimerkiksi vuonna 2008 Suomessa tehtiin keskimäärin 1728 (pelkät palkansaajat 1610) tuntia työtä, Yhdysvalloissa 1792 (1797), Koreassa ~2300 (2057) ja Japanissa 1772 (1792). Joukosta siis erottuu oleellisesti ainoastaan Korea. Eri maiden tilastoja vertailtaessa täytyy tietenkin muistaa, että luvut on saatettu haalia kasaan hyvin erilaisin menetelmin.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia