Mediavahti mullo.net

2Hel/100

Myllylän tunnustus

Nelosen jostain kaivama epämääräinen ja vahvistamaton tieto Mika Myllylän EPO-tunnustuksesta muuttui heti julkaisemisen jälkeen varmaksi totuudeksi.

"Suomen hiihtoliiton kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä ei osannut odottaa eilen julkaistua tietoa Mika Myllylän EPO-tunnustuksesta. Hän pitää tiedon julkistamisajankohtaa kiusallisena."

"- Minusta tämä on törkeää."

http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/arkistot/muutlajit/2010/02/1048769?

"Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo pitää Mika Myllylän doping-tunnustusta valitettavana asiana suomalaiselle hiihdolle."

"Myllylän tunnustus tuli Talermolle yllätyksenä."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/02/1048243

Ajankohta on kieltämättä turhankin sopiva. Urheiluväen yllättyneisyys sen sijaan ei tullut kenellekään yllätyksenä. Loputon arvailu siitä, kuka tiesi ja mitä, ei johda koskaan mihinkään.

"Puheenjohtaja sanoo MTV:n haastattelussa, että Suomen imago oli jo hiljalleen toipumassa Lahden skandaalista. Nyt tulee hänen mielestään rajusti takapakkia."

Mikä imago? Sekö, että doping-asiat yritetään epätoivoisesti ja lähes taatusti huonolla menestyksellä lakaista maton alle, jotta voitaisiin palata taas siihen pumpuli-illuusioon, että suomalainen huippu-urheilu on puhdasta? Vaihtoehtoisesti kaikki olisi voitu suosiolla paljastaa jo silloin, kun käry kävi. Asian puinnin pitkittyminen on täysin asianomaisten omaa aikaansaannosta.

"Myllylän lausunnosta ei tullut ilmi sitä, koska hän on EPO-hormonia käyttänyt. Petäjä pitää edelleen näkemyksensä, että Hiihtoliiton tiedossa käyttö ei ole ollut. Hän ei pidä mahdollisena, että EPO:a olisi käytetty Lahden MM-kisoissa 2001."

"- Nyt ei tiedetä muuta kuin että todennäköisesti on käytetty epoa aktiiviuralla. Myllylän ura oli aika pitkä, ja nyt tarvitaan enemmän tietoa ennen kuin voidaan tehdä mitään johtopäätöksiä."

Mikä imagonpuhdistus se olisikaan, jos kävisi ilmi, että Myllylä käyttikin hormonia Lahden kisojen sijaan Naganossa ja Lillehammerissa!

"Urheiluhistoria tuntee vain harvoja dopingin käytön tunnustaneita urheilijoita – jo siksi Myllylän avautuminen urheilumaailmaa eniten puhuttaneesta doping-aineesta, eposta on myös kansainvälisesti ainutlaatuista. Se on hieno teko Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin mieshiihtäjiin ja 90-luvun maailman ykköshiihtäjiin kuuluneelta Myllylältä.

Toivon, että Myllylä saa osakseen kiitosta – ei kansan tuomiota."

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/näkökulma-myllylän-hieno-teko

Jos näin todella tapahtui, niin eiköhän anneta Mikalle mitali. Vaatii todellakin munaa tehdä paljastuksia kuulustelussa kahdeksan vuoden jälkeen. Kunnon sankarina ja jupakan loppuunsaattamiseksi Mika jätti vielä kertomatta, koska käytti, kuka antoi ja ketkä kaikki lajiväestä tiesivät asiasta.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia