Mediavahti mullo.net

31Tam/100

”Virkkunen jakaisi opintopisteitä armeijan johtajakoulutuksesta”

"Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) haluaa, että korkeakoulut myöntäisivät opintopisteitä armeijan johtajakoulutuksesta. Nykyisin johtajakoulutusta luetaan hyväksi lähinnä ammattikorkeakouluissa."

"Esimerkiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden ja hallinnon alalla aliupseeri- tai reserviupseerikurssin suorittamisesta hyötyy 6–8 pisteen verran. Myös joissakin yliopistoissa pisteitä on myönnetty tapauskohtaisesti. "

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Virkkunen+jakaisi+opintopisteitä+armeijan+johtajakoulutuksesta/1135252480328

Tällainen hyväksilukeminen olisi järkevää ainoastaan, jos osaaminen jotenkin todennettaisiin, esimerkiksi tentin avulla. Armeijanhan pääsee kyllä läpi, vaikka ymmärtäisi väärin joka ikisen rivin johtamisteoriasta. Käytännön johtamiskokemukset voi raapustaa aikanaan työhakemukseen.

""Itse pidän varusmiespalveluksesta saatavaa kokemusta arvokkaana. Se pitäisi lukea hyväksi korkeakouluopinnoissa", Virkkunen sanoo Keskisuomalaisessa."

"Virkkusen mukaan korkeakouluilla ei ole tarpeeksi tietoa armeijan tarjoamasta koulutuksesta, minkä takia käytännöt vaihtelevat suuresti."

Eli korkeakoulutkaan eivät tiedä, mitä armeijan koulutus pitää sisällään. Onkohan Virkkunen sitten katsonut armeijan esittelyvideon? Kokemukseenhan mielipide ei ainakaan voi perustua.

"Ministeri uskoo, että opintopisteet voisivat nopeuttaa armeijan käyneiden valmistumista."

Opetusministerin pitäisi myös tietää, että valmistuminen on kiinni myös opintokokonaisuuksista, ei suinkaan pelkästä opintopisteiden määrästä. Jutussa ei kerrota, olisivatko nämä armeijan johtajakoulutuksesta saatavat pisteet pelkkiä geneerisiä kokonaisuuksien valinnaisiin osiin liitettäviä bonuspisteitä vai suoria korvaavuuksia tietyille samansisältöisille kursseille.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia