Mediavahti mullo.net

26Tam/100

Lääketeollisuus

"Suurten lääkefirmojen ja valtioiden välille on kehkeytymässä riita sikainfluenssarokotteista. Useat maat haluaisivat pienentää tai peruuttaa jo tekemiään rokotetilauksia, yhtiöt toivovat valtioiden kunnioittavan tehtyjä sopimuksia.

Novartis-yhtiön pääjohtaja Daniel Vasella varoittaakin, että peruutuksia vaativat maat eivät voi odottaa ensi kerralla yhtä nopeaa palvelua kuin luotettavammat kauppakumppanit."

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Lääkejätti+moittii+valtioita+tempoilusta+H1N1-rokotetilauksissa/1135252418036

Eikö isoja kauppoja tehtäessä ole tapana laatia tarkka sopimus? On joko varattu jokin arvioitu kokonaismäärä, jota lunastetaan tarpeen mukaan erä kerrallaan tai sitten on menty heti sitoutumaan koko satsin ostamiseen. Ei asiassa pitäisi olla mitään epäselvää. Ehkä kannattaisi miettiä, mikä meni pieleen tässä sikahötkyilyssä.

""Seuraavan pandemian tullen ne hallitukset, jotka ovat kunnioittaneet sopimuksia, ovat etusijalla. Jos valtiot tahtovat tehokkaan rokoteteollisuuden, on niiden itsekin toimittava johdonmukaisesti", hän jatkaa."

Mikähän taho vahtii sitten tulevaisuuden kriisitilanteessa, että nämä monikansalliset jättiyritykset puolestaan noudattavat sovittua tilausjärjestystä, eivätkä esimerkiksi priorisoi jakelua niille, jotka maksavat enemmän?

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia