Mediavahti mullo.net

20Tam/100

”Rasististen linkkien kriminalisointi kummastuttaa”

"– Jos olen ymmärtänyt lehtitietojen perusteella oikein, että linkin avaaminen olisi rangaistavaa, tilanne on täysin absurdi. Eihän linkkiä avatessa voi vielä tietää, minne se johtaa, Tarvainen sanoo.

Työryhmän puheenjohtaja, lainsäädäntöneuvos Ilari Hannula oikeusministeriöstä kuitenkin kertoo, että kyseessä on harmillinen väärinkäsitys.

– Kysymys on tietenkin linkin perustamisesta, eikä siitä, että joku ryhtyy lukemaan eli avaa sivun."

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2010/01/20/rasististen-linkkien-kriminalisointi-kummastuttaa/2010884/66

Jo se, että työryhmä puhuu linkkien avaamisesta ja perustamisesta, kielii pahasti asiantuntemuksen puutteesta ja siitä, ettei täysin ymmärretä, mitä ollaan tekemässä. Linkkihän on paremminkin osoite, jonka luo alun perin jo tietoa nettiin laittava henkilö. Tuota osoitetta voi sitten kuka tahansa hyödyntää monin eri tavoin.

"Hannulan mukaan linkittämisen rangaistavuus edellyttäisi myös tarkoituksellisuutta.

Esimerkiksi Googlen ei voitaisi katsoa syyllistyvän rikokseen, vaikka joku löytäisi sen avulla linkin rasistiseen materiaaliin. Hannulan mukaan kyse on saman sortin asiasta kuin keskustelupalstojen ylläpitäjien vastuussa."

Entä jos teen tällaisen hakukonelinkin, joka sattuu heti kärkipäässä tarjoamaan rasistista materiaalia sisältävän sivun, johon haluan viitata, mutta tarjoaa tietenkin myös lukemattomia täysin epäoleellisia osumia:

http://www.google.fi/search?q=rasistista+materiaalia

Jospa julkaisen linkin jollekin ihan korrektille sivustolle, jonka sisältö muuttuukin myöhemmin rasistiseksi? Miten todistan jälkeenpäin, etten viitannut linkilläni tarkoituksella juuri rasistiseen sisältöön? Mitäs jos haluan kirjoittaa jutun, jossa käsitellään jotain tiettyä rasistista materiaalia sisältävää sivustoa? Näitä esimerkkejä voi keksiä loputtomiin.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia