Mediavahti mullo.net

14Tam/100

Kaarina Keskipullea

Roskalehdistön juttuja ei yleensä jaksa kovin kriittisellä silmällä mulkoilla, mutta Kaarina Hazardin kolumni on herättänyt kovasti keskustelua.

"Iso ukko, joka surkeana ja säälittävänä ... sikaniskan sekoilua ... Mies oli vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin ... tuommoinen niskamakkara siellä orpona istui ... Halme oli etninen maskotti; merkki, ei mies ... kuohittu mahtisonni ... tämän testosteronilla, anabolisilla steroideilla, eläintaljoilla ja leijonariipuksilla itsensä mieheksi rakentaneen olennon ..."

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010011310917932_k9.shtml

Tuo ei ole nokkelaa piikittelyä tai suorasanaista arvostelua. Se on pelkkää henkilökohtaista solvausta, joka kaiken lisäksi löyhkää pahasti feministin karvaalta kainalohieltä.

"Miten julkisuus tähän suhtautui? Ihaillen.

Iltapäivälehdet kiirehtivät julkaisemaan väräjävällä äänellä muisteloita miehestä, ja hyvä ettei kättä lippaan vedetty."

"Muistokirjoitukset pullistelivat oksettavaa sankaruutta, kummaa paatosta ..."

"Ei Halme meitä silloin kiinnostanut, kun hän kärvisteli raitistumisen veret seisauttavassa tylsyydessä."

Jopa iltapäivälehtien laatujournalistit ymmärtävät, millainen on sovelias muistojuttu. Ainakaan se ei ole mikään viimeinen tuomio, jossa leväytetään pöydälle kaikkein inhottavinkin ryönä. Mitä sitten, jos keltaisen lehdistön jutut lipsuivatkin vähän liian ylistävään suuntaan? Niiden kirjoitukset eivät suoraan heijasta ajattelevan kansanosan mielipiteitä, eikä kukaan odota lööppilehdiltä totuutta. Kuva Halmeesta oli jo muodostunut.

Kovin köykäistä on tämä inhon naamiointi mediakritiikiksi. Iltapäivälehdistön sensaatiohakuisuus ja julkimoiden hyväksikäyttöhän ovat varsin ainutlaatuisia havaintoja...

"Meni oikealla hetkellä. Ymmärsi mennä. Kuten Elvis oksennukseensa tai Marilyn lääkkeisiin."

Näin kadotetaan harkintakyky lopullisesti ja ujutetaan mauttomuuksia sopivaan kontekstiin. Mitä ikinä Kaarina kolumnillaan halusikaan saavuttaa tai osoittaa, oli ilmeisesti sen arvoista.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia