Mediavahti mullo.net

4Tam/101

Ulkomaalaislaki

"Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) haluaisi puuttua maahanmuuttajien rikoksiin nykyistä hanakammin, kertoo Yle. Holmlundin mielestä oleskeluluvan ei pitäisi jatkua automaattisesti kansalaisuushakemuksen hylkäämisen jälkeen."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/81395-ministeri-karkottaisi-rikolliset-maahanmuuttajat-nopeammin

"Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän mukaan nyt on syytä keskustella siitä, millaisissa oloissa maahanmuuttajan oleskelupa voidaan peruuttaa. Hyssälän puheenvuoro liittyy kauppakeskus Sellon ampumistapaukseen, jonka takana oli oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja. "

http://yle.fi/alueet/turku/2010/01/hyssala_oleskelulupien_ehtojen_kiristamista_pitaa_harkita_1346178.html

Irtopisteitä on nyt jaossa kaikille, jotka vain viitsivät aiheesta suunsa avata, varsinkin kun Astrid Thors näyttää vain kaivavan itsepintaisesti omaa poteroaan ja keskittyvän täysin toissijaisiin asioihin.

"Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors ei suoralta kädeltä kannata Holmlundin ehdottamia tiukennuksia, mutta hänen mukaansa ulkomaalaislaki pitää tarkistaa karkottamisasioiden osalta. Ennen Espoon tragediaa karkottamissäädöksiin ei ollut suunnitteilla muutoksia.

-Tämän prosessin yhteydessä pitää kuitenkin selvittää, onko esimerkiksi viranomaisten tiedonkulussa karkottamisasioissa tarkentamisen tarvetta, ministeri sanoo tiedotteessaan."

Ainakaan tässä Espoon tapauksessa ei tiettävästi ollut mitään ongelmia tiedonkulun suhteen.

"Maahanmuuttoviraston mukaan poliisi ei missään vaiheessa esittänyt viisi ihmistä ampunutta Ibrahim Shkupollia karkotettavaksi. Viraston mukaan tämä olisi tosin ollut turhaa, koska oleskeluluvalla Suomessa asunutta miestä ei olisi voitu hänen tekemiensä aiempien pikkurikosten perusteella karkottaa."

"Lisksi Shkupollin tapauksessa hänen pitkäaikainen oleskelu ja siteet Suomeen olisivat painaneet kupissa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/01/1027698

Sen sijaan oleskelulupien myöntäminen tuntuu olevan jokseenkin puoliautomaattista ja tyhjää byrokratiaa. Jos ei kerran kelpaa kansalaiseksi lukuisten rikkomusten takia, miten voi olla silti oikeutettu käytännössä jatkuvaan oleskeluun? Enkä oikein ymmärrä, miksi pienten rikkomusten pitää olla hyväksyttäviä. Jo kaksi rikkomusta mielestäni riittävät osoittamaan, että halukkuutta sitoutua yhteiskunnan pelisääntöihin ei löydy tarpeeksi.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Heissan!
    Lueskelin tätä blogia tässä pikkuisen ja haluaisin kehua että mainioita tekstejä + olen vielä samaa mieltä suurimmasta osasta asioita :P


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia