Mediavahti mullo.net

23Jou/090

Merten keidas

"Etelä-Korea ylpeilee Oasis of the Seasin rakentamisella"

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/12/etela-korea_ylpeilee_oasis_of_the_seasin_rakentamisella_1306555.html

Eihän ylpeile. Esimerkiksi tässä laiva mainitaan Etelä-Korean laivateollisuuden ylpeytenä, mutta heti perään mainitaan selvästi, että paatti on kasattu Suomen Turussa:

"Oasis of the Seas, the world’s largest cruise ship, is the pride of South Korea’s shipbuilding industry. Manufactured in STX Europe’s shipyard in Turku, Finland, the $1.5-billion ship was completed and turned over to the U.S.-based Royal Caribbean cruise line on Oct. 28, and two days later, left Finland for the United States."

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2009/12/113_57368.html

Onko sillä lopulta suurtakaan merkitystä, kuka näistä monikansallisten konsernien tuotteista kerää kunniaa? Kaikki alihankkijat ja alihankkijoiden alihankkijat jäävät joka tapauksessa aina tuntemattomiksi. Valtaosa Oasiksellakin risteilevistä näkee ainoastaan Royal Caribbeanin logon ja olettaa että alus on amerikkalainen tai kenties norjalainen. Seuraavan jättilaivan tilaajat taas eivät tee valintaansa jonkin brändilistan perusteella.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia