Mediavahti mullo.net

16Jou/091

”Katainen: Perintövero-ohje lisää oikeudenmukaisuutta”

"Valtiovarainministeri Jyrki Katainen katsoo, että perintö- ja lahjaverotusta koskeva uusi ohjeistus lisää oikeudenmukaisuutta ja kansalaisten yhdenvertaisuutta. Tähän saakka ohjeet ovat olleet alueellisia ja verotusarvot ovat vaihdelleet, Katainen sanoo STT:lle.

Lahjaksi saadusta tai peritystä omaisuudesta joutuu ensi vuoden alusta maksamaan aiempaa enemmän veroa, kun verohallitus muuttaa omaisuusarvostushintoja. Erityisen paljon korotus vaikuttaa omakotikiinteistöjen, metsän ja peltomaan verotukseen."

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/katainen-perintövero-ohje-lisää-oikeudenmukaisuutta

Katainen on tässä täysin oikeassa. Jos arvostushintoja on määritelty tähän asti vaihtelevin säännöin, on muutos ainoastaan oikeudenmukainen korjaus menettelytapoihin. Perintövero ei siis ole nousemassa, vaikka monia aihetta käsitteleviä uutisjuttuja on niinkin otsikoitu.

"Myös talousvaliokunnan jäsen Harri Jaskari (kok.) on varma, että verotusasiasta tulee eduskunnassa vielä suuri keskustelu.

Jaskari arvioi, että verotusmuutos "lyö korville" myös sitä näkökulmaa, että moninkertaisesta verotuksesta pyritään eroon."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/12/perintoveron_nostosta_nousemassa_poliittinen_riita_1281726.html

Perintövero ei ole mikään moninkertainen vero, vaikka jotkut itsepintaisesti niin väittävät. Perintö on saajalleen täysin ansaitsematonta omaisuutta ja tuloa. Sukulaisuussuhteet eivät sitä tosiasiaa muuta, vaikka perintöveron vastustajat sepittävätkin sydäntäsärkeviä tarinoita lapsuutensa kotitaloista. Perintöveroa tulisi oikeastaan korottaa ja muuttaa se progressiiviseksi. Sellainen malli, jossa kerran hankittu omaisuus kulkee täysin vapaasti suvussa, lisää ihmisten ja yhteiskuntaluokkien eriarvoisuutta.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Täysin samaa mieltä. Mitä tasaus tarkoittaa nykyisten arvojen yläpäässä, laskevatko peräti? Mediassa haetaan vain suurimmat korotukset otsikoihin.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia