Mediavahti mullo.net

15Jou/091

Koulukiusaaminen

"Neljäkymmentä nuorta katseli vierestä, kun kahdeksasluokkalaista tyttöä pahoinpideltiin Helsingissä Viikin kirkon lähellä viime perjantaina.

Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien mukaan samaista tyttöä oli kiusattu jo pari viikkoa aiemmin. Kiusaajat seurasivat uhkailun takia kesken päivän koulusta lähtenyttä yläkoululaista kotiin, pahoinpitelivät ja sotkivat paikkoja.

Aluksi hakkaamista katseli kymmenkunta nuorta. He kutsuivat kavereitaan paikalle, ja lopulta raakaa näytöstä seurasi ringissä nelisenkymmentä nuorta."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79382-koulukiusattu-tytto-hakattiin-40-katseli-vieresta

Tällä tapauksella on nyt uutisherkuteltu oikein kunnolla. Varsinkin nuorten lukumäärä on muistettu mainita joka kerta, vaikka kukaan ulkopuolinen tuskin tietää, moniko on paikalla ollut tarkoituksellisesti katsomassa. Välittömästi päätettiin, että kyseinen tyttö on koulukiusattu. Puhutaan myös raa'asta pahoinpitelystä ilman tarkempia faktoja.

""Tämä on vakava asia. Koulu on hyvin huolestunut ja pahoillaan siitä, että alueella pääsee tapahtumaan tällaista", Latokartanon rehtori Satu Honkala sanoo.

Viikin Latokartano on vastavalmistunut asuinalue, jonne asukkaat ovat muuttaneet vastikään.

"Tietty levottomuus ja juurettomuus näkyvät oppilaissa", Honkala huomauttaa."

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Viikin+koulukiusaaminen+selvitetään/1135251392546

Melkoisen tyhjiä kommentteja rehtorilta, ehkei asioista haluta puhua niiden oikeilla nimillä. Toisaalta nuorisoryhmien sosiaalisia kähinöitä ei voi hänen vastuulleen edes laittaa. Suorempia vastauksia saanee itse koululaisilta:

"Helsingin Sanomat tapasi hakatuksi joutuneen tytön. Hänen kaverinsa korostavat lehdessä, ettei kyse ole koulukiusaamisesta.

- Ei tätä tyttöä kiusata koulussa, sillä on paljon enemmän kavereita kuin niillä hakkaajilla, tytön kaveri kertoo lehdelle."

"Tyttöä puolustavan kaverijoukon mukaan hakkaamisessa on kyse kateellisuudesta - pahoinpidellyllä tytöllä kun on rahaa ja ulkonäköä."

http://www.iltalehti.fi/helsinki/2009121410776437_hi.shtml

Kenties turhan leuhkalle pappa betalar -prinsessalle päätettiin antaa pieni opetus. Sopisi ainakin hyvin kuvioon.

Tapaus polkaisi käyntiin kiihkeän keskustelun. Koulukiusaaminen on kuulemma lisääntynyt ja muuttunut entistä väkivaltaisemmaksi. Itse olen hieman epäileväinen, oli ominakin peruskouluaikoina kaikenlaisia nujakoita. Varmasti näkyy tilastoissa, jos joka jupakasta tulee nykystandardeilla pahoinpitelytapaus. Toimia koulukiusaamisen kitkemiseksi vaaditaan, mutta kouluilla tuskin on siihen aseita. Opettajilta on vuosien mittaan karsittu kaikki kurinpito-oikeudet.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Kovaa on blogistin kritiikki. Kiusallisen objektiivistakin.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia