Mediavahti mullo.net

9Jou/090

”Jungner: Digita liian kallis”

"Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner väläyttää kilpailevan televisioverkon perustamista Digitan rinnalle. Jungnerin mielestä kilpailulle olisi tarvetta, koska television valtakunnallisista lähetysverkoista vastaavan Digitan hinnat ovat liian kalliit.

YLE ja muut tv-yhtiöt neuvottelevat ensi vuonna Digitan kanssa vuosien 2011 ja välisistä 2016 maksuista. Jungner toivoo monopoliasemassa olevan Digitan laskevan hintojaan. Jos käypää hintaa ei löydy, on mahdollista, että YLE ja muut tv-yhtiöt perustavat oman lähetysverkkonsa."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/12/jungner_digita_liian_kallis_1256794.html

Ei varmasti tarvittu kummoista meediota näkemään, miten tulee käymään. Jos jakeluverkot omistava firma myydään muualle ja jätetään täysin monopoliasemaan, todennäköisiä lopputuloksia ei ole kovin monta. Viime vuoden lukuja ei pikaetsinnällä löytynyt, mutta vuonna 2007 Digitan liikevoitto oli noin puolet liikevaihdosta.

Digitan myynnistä saatuja rahoja tarvittiin aikanaan digitalisoinnin maksamiseen, mutta nyt lyhytnäköisistä päätöksistä kärsittäneen kalliisti. Mitäs sitten myydään, kun pitää viimein siirtyä HD-lähetyksiin? Kaksivaiheisesta siirtymästä johtuen vastaanottopään suomalainen veronmaksaja joutuu jo joka tapauksessa maksamaan tuplakustannukset.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia