Mediavahti mullo.net

30Mar/090

Islam länsimaissa

"Sveitsiläisten tuki aloitteelle kieltää uusien minareettien rakentaminen on herättänyt hämmästystä ja suuttumusta maailmalla. Hollannin ja Tanskan oikeistopopulistiset puolueet tosin ilmoittavat haluavansa vastaavanlaisen kansanäänestyksen. Kieltoa pidetään laajalti suvaitsemattomuuden osoituksena ja uskonnonvapauden loukkauksena."

"- Tuskallisinta meille ei ole minareettien rakentamiskielto vaan äänestyksen vertauskuvallisuus. Muslimit tuntevat, ettei heitä hyväksytä uskonnollisena yhteisönä, sanoi Sveitsin islamilaisten järjestöjen edustaja Farhad Afshar."

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2009/11/1008068

On tietysti totta, että muslimeista on piirtynyt vähemmän mairitteleva kuva erinäisten tapahtumienkin johdosta, mutta islamin vastustamiselle on myös järkeviä perusteita. Jos länsimainen laki ja ihmisoikeudet ovat ristiriidassa islamin oppien kanssa, pitäisi olla itsestään selvää, että uskonto jää kakkoseksi, eikä siinä ole mitään suvaitsematonta.

Mielestäni on vieraaseen kulttuuriin muuttavan velvollisuus pyrkiä sulautumaan osaksi yhteiskuntaa, eikä odottaa, että koko muu yhteiskunta mukautuu muuttajan ehtoihin. Se, että tuodaan mukana omat säännöt ja asetetaan ne paikallisen oikeuskäytännön rinnalle, ei voi johtaa mihinkään hyvään:

"At least 85 Islamic sharia courts are operating in Britain, a study claimed yesterday.

The tribunals, working mainly from mosques, settle financial and family disputes according to religious principles. They lay down judgments which can be given full legal status if approved in national law courts."

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196165/Britain-85-sharia-courts-The-astonishing-spread-Islamic-justice-closed-doors.html

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia