Mediavahti mullo.net

24Mar/090

”Sotaveteraaneilla ongelma: Ehditäänkö 87 miljoonaa jakaa?”

"Sotaveteraaneja tukevat järjestöt ja säätiöt ovat kartuttaneet ainakin noin 87 miljoonan euron omaisuuden. Järjestöille tulee kiire, jos rahat aiotaan käyttää veteraanien hyväksi näiden vielä eläessä, kirjoittaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Nykyisellä tahdilla rahaa on vielä jäljellä silloin, kun veteraaneja ei enää ole.

Viime vuoden lopussa elossa oli 67 500 veteraania. Arvioiden mukaan kaksi kolmannesta heistä kuolee viiden vuoden kuluessa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77615-sotaveteraaneilla-kiire-jakaa-miljoonansa

Jutun kirjoittajalla lienee pieniä hahmotusongelmia. Vaikka oletettaisiin, että koko tuo summa voidaan suoraan käyttää elossa olevien veteraanien hyväksi, siitä riittää alle 1300 euroa kullekin. Montako vuotta elämänlaatua sillä saa?

"Sotaveteraanien etujärjestöt kritisoivat kovin sanoin Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen juttua sotaveteraanien varoista."

"Sotaveteraanien etujärjestöt ovat nyt huolissaan siitä, että virheellinen uutisointi omaisuudesta vaarantaa järjestöjen lahjoitukset."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/11/1003355

Läpinäkyvyyden puute on toki näidenkin järjestöjen ongelma. Lahjoittajat eivät tiedä, mihin keräyksin kootut rahat lopulta päätyvät. Kuluuko liian suuri osa pelkkään byrokratiaan ja toiminnan pyörittämiseen? Onko järjestöistä niin paljon todellista apua sotaveteraaneille, että toiminta on yleensä perusteltua ja järkevää?

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia