Mediavahti mullo.net

23Mar/090

Kuopion logo

"Kuopion kaupunki luopuu yhdeksän vuotta sitten lanseeratusta tunnuksestaan, jonka taival on ollut yhtä tuskaa.

Mainostoimisto Resultin suunnittelema tunnus ristittiin kansan suussa välittömästi "nauriiksi" ja "kondomiksi". Epäuskoista hymähtelyä herätti myös tunnukseen liittyvä slogan "Kuopio – parempi niin".

Nyt Kuopio on avannut julkisen tarjouskilpailun visuaalisen ilmeen uudistamisesta. Kaupungin tiedotusjohtaja Kaija Nousiainen kertoo Savon Sanomissa, että uuden logon pääelementtinä tulee olla Kuopion vanha vaakuna vuodelta 1823."

http://www.marmai.fi/uutiset/article349648.ece?s=r&wtm=Markkinointi_Mainonta/-20112009

En tiedä, mitä tuo logo aikanaan maksoi. Se oli varmasti mitätön summa kaupungin budjetissa, mutta törkeä hinta yksittäisestä ideasta, joka oli vieläpä susi. Mikä yleensä on logon tuoma hyöty kaupungille? Mikä vika oli siinä vanhassa vaakunassa? Kaupallisten tuotemerkkien yhteydessä logon merkityksen ymmärtää, mutta tuskin esimerkiksi turistit tai muuttajat päätyvät Kuopioon logon ansiosta.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia