Mediavahti mullo.net

20Mar/090

Perjantaihuumoria

"Varma tieto: Räikkönen jatkaa"

"M&M:n tietojen mukaan Sinebrychoffin markkinointijohtaja Kirsi Räikkönen ei ole lähdössä pestistään. Räikkönen nimitettiin Sinebrychoffin markkinointijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi huhtikuussa."

http://www.marmai.fi/viikonhitti/article349318.ece?s=r&wtm=Markkinointi_Mainonta/-20112009

M&M:llä on tapana julkaista säännöllisesti jokin tämänkaltainen huumorijuttu. Päivän hauskin uutinen tuli kuitenkin aivan muualta:

"Ahvenanmaa saattaa irrottautua Suomesta, jos ruotsinkielen asemaa edelleen heikennetään, uhkaa ruotsinkielisten kansankäräjien puheenjohtaja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson (r).

"Hallinnon on kyettävä kommunikoimaan Ahvenanmaan kanssa ruotsiksi. Kun se ei enää onnistu, Suomelle tulee vaikeuksia pitää maakuntaa", Henriksson ennustaa Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Henrikssonin mukaan on suuri vaara, että ahvenanmaalaiset kääntävät katseensa "toiseen ilmansuuntaan".

"Jo nyt on olemassa pieni vähemmistö, joka puhuu itsenäisyydestä tai yhdistymisestä Ruotsiin. Ei ole mitään aihetta ruokkia näitä ajatuskulkuja heikentämällä ruotsinkielen asemaa", Henriksson sanoo."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Ruotsinkielisten+nokkanainen+Ahvenanmaa+saattaa+irrottautua+Suomesta/1135250899355 

Onko tässä enää mitään suhteellisuudentajua? Ahvenanmaa ja sen alle 30 000 vähemmistökieltä puhuvaa asukastako ovat siinä asemassa, että voivat asettaa Suomelle uhkavaatimuksia, aivan kuin Suomi olisi jollain tapaa täysin riippuvainen tuosta pienestä alueesta?

Tässähän olisi mainio tilaisuus pitää asian tiimoilta neuvoa-antava kansanäänestys.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia