Mediavahti mullo.net

10Mar/090

Pelleilyä

"Teatterikorkeakouluun suunniteltu sirkustaiteen maisteriohjelma ei ala sittenkään ensi vuoden syksyllä. Opetusministeriön rahat uppoavat odotettua enemmän yliopistouudistukseen. Sirkustaiteen maistereiden kouluttaminen alkaa näillä näkymin vasta syksyllä 2014."

"Suomessa sirkus on edelleen lähinnä harrastustoimintaa. Kouluja on maassa 35, ainoat ammattiopetusta antavat laitokset löytyvät Lahdesta ja Turusta. Huippulahjakkuudet joutuvat hakemaan oppinsa ulkomailta, kuten Circus Helsinki -koulussa opettava Saku Mäkelä. Hän kouluttautui tanssiakrobaatiksi Tukholman tanssikorkeakoulussa."

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/11/sirkuksen_maisteriohjelmalle_ei_riittanyt_rahaa_1149966.html

Miksei sirkus voisi olla jatkossakin pelkkää harrastustoimintaa? Jostain syystä en vain pysty näkemään aitoa tarvetta sirkustaiteen maisteriohjelmalle, enkä kyllä monelle muullekaan erikoisemmalle taiteen tai viihteen maisteriohjelmalle. Marginaalikulttuuria syntyy varmasti tarpeeksi ihan itsestäänkin.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia