Mediavahti mullo.net

29Lok/090

Eläkkeitä ja sopeutumista

"14 vuotta eduskunnassa istunut Andersson sulkee eduskunnan ovet takanaan päättyvän vaalikauden jälkeen vuonna 2011. Kahden lapsen äiti haluaa antaa aikaa kahdelle pojalleen ja aikoo jäädä kotiäidiksi eduskunnan tarjoaman sopeutumiseläkkeen avulla.

– Ettei tule heti paniikkia. Näinhän se ylipäätään pitäisi olla ihmisillä, että on joku turva, että voi katsoa ympärilleen ja pohtia mitä nyt haluaa, Andersson kertoo lehdelle."

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/983608?andersson_janina

Eihän sopeutumiseläke mikään uusi asia ole, mutta kohuhan siitä taas nousi. Anderssonin kommentit osuivat huonoon rakoon, sillä myös tavallisten ihmisten eläkkeet ovat taas otsikoissa. Vai voisiko Anderssonilla kuitenkin olla vaan kiire pois mahdollisten uudistusten alta:

"Oppositiopuolueet ja vihreät suhtautuvat myönteisesti pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ajatukseen, että eläkeikiä nostettaessa remontti ulottuisi myös kansanedustajien eläkkeisiin."

"Sellaisia, jotka ovat jääneet vuosikausiksi roikkumaan sopeutumiseläkkeellä, arvioidaan olevan toistakymmentä."

"Arvioiden mukaan sopeutumiseläkeläisiä on nyt noin 60. Vuoden 2007 vaalien jälkeen kaikki sopeutumiseläkkeeseen oikeutetut hakivat sitä."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kansanedustajien+eläkeremontti++kelpaisi+oppositiolle+ja+vihreille/HS20090307SI1YO02b4y

Taisipa tuokin idea kuolla pois heti synnyttyään. Ainakaan sen tiimoilta ei ole mitään uutta uutisoitu. Toistaiseksi Soininvaara on tässä asiassa yksinäinen soturi:

"Muutama vihainen kansalainen on ottanut minuun yhteyttä Helsingin Sanomien tämänpäiväisen uutisen johdosta, jossa lehti väittää jokaisen vuonna 2007 eduskuntatyön jättäneen kansanedustajan hakeneen kansanedustajan sopeutumiseläkettä, jos olivat siihen oikeutettuja. Tästä voisi päätellä, että nostan kansanedustajaeläkettä, mutta en nosta."

http://www.soininvaara.fi/2009/03/07/en-nosta-sopeutumiselaketta/

Meidän muiden taitaa olla parasta vaan sopeutua siihen ajatukseen, että nuorten ikäluokkien eläkenäkymät ovat kovin epävakaat. Todellista turvaa saadakseen joutunee itse säästämään oman eläkkeensä.

"STTK:n edunvalvontayksikön johtaja Markku Salomaa on erityisen närkästynyt Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Leif Fagernäsin ehdotuksesta, että alin vanhuuseläkeikä nostettaisiin 67 vuoteen.

Salomaa ei myöskään hyväksy työnantajien vaatimuksia osa-aikaeläkkeiden ja työttömyyseläkeputken lakkauttamisesta."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/palkansaajat_varoittavat_uudesta_elakesodasta_1108697.html

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia